Erzurum’da, İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü münasebetiyle temsili fetih canlandırıldı.
Erzurum’da İstanbul’un Fethi kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda, Cuma namazı sonrası Narmanlı Cami’iden başlayan temsili fetih yürüyüşü Aziziye Parkı’nda sona erdi. Korteje Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve AK Parti milletvekili adayları katıldı.
Kortej yürüyüşüne katılan vatandaşlar mehteran takımı ve ’Başkumandan Recep Tayyip Erdoğan’ yazılı gemi eşliğinde tekbirlerle yürüyerek fethi temsil etti. Temsili fetih gösterisini ilgiyle izleyen Erzurumlular, cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdiler.
İstanbul’un fethiyle karanlık bir çağın kapandığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “1453’te Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethiyle karanlık bir çağ kapandı, yeni bir çağ açıldı. Tarihte birçok kumandan tarafından İstanbul kuşatıldı. Fakat kimseye nasip olmadı. Sevgili Peygamberimizin o güzel sözüne mashar olan genç yaştaki Fatih Sultan Mehmed İstanbul’u hocalarıyla birlikte fethetti. İşte Erzurum’da halkımız gençliğimiz ve her yaştaki insanımız büyük küçük demeden büyük bir coşkuyla yürüyor. Fethin yanında olduğunu, barışın, kardeşliğin yanında olduğunu burada ifade ediyor. Biz de fethin 562. yıl dönümünde kutlamalarımızı yapıyoruz. Tüm İslam alemine, Türkiye’mize ve Erzurum’a hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.