ÇORUM (AA) - Çorum'da, eşinin başına poşet geçirerek ölümüne neden olduğu ileri sürülen kadının yargılanmasına devam edildi.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yıldız Siğiniç ile taraf avukatları katıldı. Duruşmaya cezaevinde yanında kalan iki yaşındaki çocuğuyla gelen Siğiniç, ifadesinde, eşi Kenan Siğiniç'in kendisine eziyet ettiğini ileri sürdü.

Eşiyle sorunlar yaşadıklarını ifade eden Siğiniç, "Eşim sürekli alkol alıyordu. Bana da eziyet ediyordu. Olay gecesi horluyordu, ben de bir anda cinnet getirdim ve başına poşet geçirdim. Daha sonra hareketsiz kaldığını görünce komşulara haber verdim" dedi.

Mahkeme heyeti, Ankara Adli Tıp Kurumundan gelen raporda maktulün boğularak öldüğünün tespit edildiğini bildirerek, cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönünde rapor alınması için sanığın Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verdi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Çorum'da nisan ayında Kenan Siğiniç, kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmiş, yapılan otopside boğularak öldüğü tespit edilmişti. Olayın ardından kocasının başına poşet geçirdiğini söyleyen eşi Yıldız Siğiniç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.