İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), 17 Ekim Cumartesi saat 20.00’da Selman Ada’nın bestelediği Tarık Günersel’in librettosunu yazdığı poetik opera Mavi Nokta’nın prömiyerini gerçekleştirecek.
İZDOB, yeni sanat sezonuna dolu bir programla başladı. İZDOB, Verdi’nin Rigoletto eserinin prömiyerinin ardından 17 Ekim Cumartesi saat 20.00’da Selman Ada’nın bestelediği Tarık Günersel’in librettosunu yazdığı poetik opera Mavi Nokta’nın prömiyerini gerçekleştirecek. Dünya prömiyeri 11 Ekim 1997’de İzmir’de gerçekleşen eser, insanlığın binlerce yıllık geçmişinden günümüze uzanan serüvenini şiirsel bir dille anlatıyor. “Şiirsel uygarlık tarihinden uzaya doğru geniş bir yelpazeyi yansıtan eser” olarak tanımlanan Mavi Nokta, Anadolu ezgilerini, Afrika mitini, Mısır tanrılarını ve insanlığı öykülüyor.
ADNAN SAYGUN’DA SESLENDİRİLECEK
Türk müzik tarihinde önemli bir yere sahip olan Mavi Nokta, A. Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde seslendirilecek. Eserin orkestra şefliğini Tulio Gagliardo, koro yönetmenliğini Nicoletta Oliveri yapacak. Eseri seslendirecek sanatçılar ise Soprano Nurgün Baburhan, Evrim Keskin, Tenor Murat Direk, Fırat Yalçınkaya, Bariton Murat Duyan, Bas Tuncay Kurtoğlu ve Barış Yener.