HDP'de, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ eşbaşkanlığında MYK toplantısı düzenleniyor. MYK öncesi bir açıklama yapan Selahattin Demirtaş ise yine tehditkar bir tutum sergiledi.
Geçici hükümetin ülkeyi felakete götürdüğünü öne süren Demirtaş, ''AK Parti tek başına iktidarı kaybedince büyük bir panik ile yeniden tek başına iktidar olmanın peşine düştü. Tabiki erken seçim bir seçenek.'' dedi.

Tüm ölenlere sahip çıkacaklarını da söyleyen Demirtaş, kimsenin HDP'ye saldırarajk temize çıkamayacağını belirtti.

''BİZİM KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK''

Kimse'nin HDP'ye saldırarak temize çıkamayacağını da dile getiren Demirtaş tehditkar bir dille, ''Bizim kaybedecek makamlarımız, kırmızı plakalarımız yok. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Asıl siz ne olacaksınız. O cenazelerin üzerine örttüğünüz bayrak zannediyormusunuz ki sizin pisliklerinizi örtecek.'' diye konuştu.

MÜCADELE EDECEĞİZ

''Kendilerini Türkiye'nin sahibi bizi de vatan haini gösterenler çıkıp bu ülkeyi getirdikleri yere baksınlar.'' diyen Demirtaş, bütün demokrasi güçleri ile mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

BAHÇELİ'YE CEVAP!

Tüm yaşanan gelişmeler içinde kendilerini en çok üzen şeyin ölümler olduğunu da vurgulayan Demirtaş, Bahçeli'nin açıklamaları ile ilgili ise, ''Bu faşizan politikaya balıklama atlıyorlar. Asıl kendi kirli geçmişlerine, tarihlerine baksınlar. Ortada suçlanacak bir politika varsa Türkiye'yi bataklığa sürükleyen politikaların sahipleri sorgulanmalı.'' diye konuştu.

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Dolmabahçe görüşmeleri ile ilgili Davutoğlu'nun açıklama yapmasını beklediklerini de sözlerine ekleyen Demirtaş, ''Barış sadece bir adım ötemizde duruyordu. Bu kadar şaşalarla sınır ötesi operasyonların tamamı hükümetin kendini kurtarma planıdır.'' dedi.

HAVUZ SONRASI HDP GÖREVİNİN BAŞINDA MESAJI

''Türkiye toplumunun içi rahat olsun; HDP var ve HDP görevinin başındadır. Partimiz bu zoraki savaş dayatmalarından da Türkiye’yi çıkarmayı bilecektir.'' diyen Demirtaş'ın bu açıklamaları üzerine akıllara bugün internete düşen görüntüsü geldi. ''HDP görevinin başındadır'' diyen Demirtaş'ın bir kaç gün önce çekilen görüntülerde havuzda keyif yaparken görülüyor.