Murat ÇAĞLAR/ VAN, () - ESKİ Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Ak Parti tarafından düzenlenen 'Van ile Bölgenin ekonomisi yatırımları ve geleceği' konulu toplantıya katıldı. Bölgenin kalkınması için huzurun ve terörün bitmesi gerektiğini söyleyen Babacan, "Hukuk ve kardeşlik tam anlamıyla tesis edilene kadar çözüm süreci devam edecek. Ama öte yandan kamu düzeni de tam anlamıyla tesis edilene kadar da terörle mücadele devam edecektir" dedi.
Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ak Parti tarafından düzenlenen, 'Van ile Bölgenin ekonomisi yatırımları ve geleceği' konulu toplantıya katılmak üzere Van'a geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıya Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ak Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, Ak Parti Milletvekili adayları, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Çözüm sürecinin ülkenin son yıllardaki en büyük başarısı olduğunu söyleyen Babacan, "Çözüm süreci her şeye rağmen ısrarla inatla devam edecek bir süreç. Şunu ben açıkça ifade etmek istiyorum; Hukuk ve kardeşlik tam anlamıyla tesis edilene kadar çözüm süreci devam edecek. Ama öte yandan kamu düzeni tam anlamıyla tesis edilene kadar da terörle mücadele devam edecek. Terörle mücadele ve çözüm süreci birbirini dışlayan, birbiri ile çelişen kavramlar değil. Birinde kardeşlik diyoruz, hukuk diyoruz, birlik ve beraberlik diyoruz. Diğerinde de bunu bozmaya çalışan kim varsa onunla mücadele ediyoruz. Aslında kavramlar birbirini bütünleştiren, birbirini destekleyen kavramlardır. Çözüm süreci kardeşlik sürecidir" dedi.
Ak Parti hükümetinin Türkiye'de ciddi başarılara imza attığını belirten Ali Babacan, "Ak Parti hükümeti 2002 yılında ortaya koyduğu çok ciddi çalışmaları vardır. Eksikler olur hatalar olur belki göremediğimiz gerçekler olabilir, ama bunu hep beraber yapacağız. Hep beraber mücadele vereceğiz. Hak hukuk özgürlük mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Bütün bunlar istikrarımız için çok önemli. Bazı ülkelerde bakıyorsunuz istikrar gücünü baskıdan alıyor. Zulümden alıyor istikrar yasaklarla sağlanmaya çalışıyor. Biz bunlara karşıyız. İstikrarın kaynağı demokrasi olmalıdır, hukuk olmalıdır, istikrarın kaynağı özgürlükler olması gerektiğini savunuyoruz ve sırtını yasaklara değil sırtını milletine dayayan bir siyasi istikrardan bahsediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI