Ömür AVCI/TRABZON,()– LİGE 2 galibiyetle başlayan Trabzonspor, 4 sezon aradan sonra taraftarlarını şampiyonluk konusunda yine umutlandırdı. Son olarak hala şampiyonluk kupasını almak için mücadele ettiği tartışmalı 2010-2011 sezonuna 2 galibiyetle başlayan bordo mavililerde, yönetim de takıma takviye için kolları sıvadı.
2'DE 2 SEVİNCİ
Lige geçen hafta evinde aldığı Bursaspor galibiyetiyle başlayan Trabzonspor, deplasmanda da Beşiktaş’ı yenerek 2'de 2 yapmanın sevincini yaşadı. Son olarak 2010-2011 sezonunun ilk haftasında deplasmanda Ankaragücü’nü 2-0 ve ikinci haftada evinde Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek lige 6 puanla başlayan bordo mavililer, bu sezona kadar böyle iyi bir başlangıç yapamadı.
Trabzonspor, 2011-2012 sezonunda Manisaspor'la 1-1 berabere kalmış, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a evinde 1-0 yenilerek sadece 1 puan toplayabilmişti. 2012-2013 sezonunda Kardemir Karabükspor'la 1-1 berabere kalan bordo mavililer, Elazığspor’u 2-0 yenerek sezona 4 puanla başlamıştı. 2013-2014 sezonunda ise ilk hafta Beşiktaş’a 2-0 yenilen Trabzonspor, evinde Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek 3 puan topladı. Son olarak geçen sezona ilk 2 haftada gol atamadan başlayan bordo mavililer, Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe ile golsüz berabere kalarak hanesine 2 puan yazdırabilmişti.
3 TRANSFER DAHA VAR
Trabzonspor, oyununu iyileştirmeyi sürdürürken takıma yeni katılımlar olması için de çalışmalarına devam ediyor. Öncelikle savunmaya takviye yapmayı amaçlayan Trabzonspor’da Fransa’nın Nantes takımında forma giyen Papy için kulübünü ikna turları devam ediyor. Son olarak Trabzonspor’un önerdiği 2 milyon euroluk bonservis bedeline sıcak bakmayan Fransız kulübüne yeni bir teklifle gidileceği belirtildi. Ayrıca Dinamo Moskova’nın Brezilyalyı savunmacısı Douglas için de girişimlerin devam ettiği belirtildi.
Cardozo ve Deniz Yılmaz’ın formsuzluğu, Yatabare’nin takımdan gönderilme kararı verilmesi nedeniyle forvet arayışına da devam eden Trabzonspor’un bonservisi Chelsea’de bulunan Marco Marin’in transferi için büyük mesafe kaydettiği belirtildi. Özellikle Marco Marin transferini bitirmek için büyük çaba sarfeden bordo mavililerin, hafta sonuna kadar bu isimleri açıklaması bekleniyor.
ERKAN SEVİNCİ
Trabzonspor’da geçen sezonun formsuz ve mutsuz oyuncusu Erkan Zengin’in yeni sezona adeta fırtına gibi başlaması, teknik heyet ve taraftarları sevindirdi. Ara transferde tartışmalı bir sürecin sonunda takıma katılan Erkan, geçen sezon oynadığı 15 lig maçında gol atamazken, sadece Ziraat Türkiye Kupası’nda bir kez fileleri havalandırmıştı. Forma giydiği 20 resmi maçta tek golü bulunan Erkan, Bursaspor maçının ardından Beşiktaş karşısında da galibiyeti getiren golü attı. Takımına 6 puan kazandıran golleri atan Erkan, kendisini iyi hissettiğini ve takıma daha fazla katkı vermeye çalışacağını söyledi.