Araçların ortalama kullanım yaşı bütün dünyada yükselirken, yıpranan parçaların yerine kullanılan aftermarket (yenileme) ürünlerinde kalite önemli hale geldi. 3 yıldır çok sayıda aracın farklı modelleri için Bursa’daki tesislerinde aftermarket parçalar üreten Profil A.Ş.’nin PRS markasıyla pazara sunduğu kaliteli ürünlere rağbet artıyor.
Profil A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Emre Yemenici, PRS markasıyla imal ettikleri aftermarket parçaları üretim aşamasında çok yönlü testlerden geçirip, bu şekilde satışa sunduklarını söyledi. Yemenici, titiz üretim anlayışları sayesinde PRS markasına duyulan güvenin bütün dünyada arttığını da vurguladı. PRS markasıyla, binek ve hafif ticari araçlar için salıncak kolu, rotil, rot başı, rot mili, Z-rot ürettiklerini söyleyen Emre Yemenici, “Bu ürünleri araçlarında kullananların güvenliği bizim için çok önemlidir. Bu yüzden, çok titiz kalite kontrolleri yapıyoruz” dedi.
PRS markasıyla, 21 farklı araç markası için, yaklaşık 2 bin dolayında aftermarket parça ürettiklerini ifade eden Yemenici, “Ürünlerimiz hem iç pazarda hem de dış pazarda büyük rağbet görüyor. Profil A..Ş olarak katma değeri yüksek olan aftermarket ürünlerinde, ülkemizin dışa bağımlılığını azalttığımız gibi, ihracat yaparak ülkemizin ekonomisine olumlu katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin toplam yedek parça pazarının büyüklüğünün 6 milyar liraya ulaştığını söyleyen Emre Yemenici, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yaklaşık 19 milyon aracın trafikte kayıtlı olduğunu belirterek, “Ülkemizdeki araç parkının yüzde 32’si 16 yaşın, yüzde 21’i de 20 yaşın üstündedir. Bu rakamlar aftermarket pazarı için çok önemlidir” dedi.
Yemenici, AB ülkelerinde de araçların ortalama yaşı yükselmeye başladığını vurgulayıp, “PRS olarak, bütün dünyada büyüyen pazarı göz önüne alarak, yatırımlarımıza yön veriyoruz” şeklinde konuştu.