Mersin Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca merkezde altı farklı noktada ve ilçelerde kurduğu iftar sofralarının finalini Tarsus’ta yaptı.
Hz. Daniyal Makamı Meydanında iftar programına, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz ve Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Garnizon Komutan Vekili Yavuz Bulut, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, oda ve dernek başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Kocamaz ve Başkan Can, masaları tek tek dolaşarak, misafirlerle sohbet ederek, vatandaşların Kandil gecelerini kutladılar.
7 ayrı nokta dağıtılan yemeklerin ardından, vatandaşlar okunan ezan ve yapılan dua ile oruçlarını açtılar.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi’nin birlikte düzenlediği ve Kadir Gecesi’ne özel düzenlenen program Eshab-ı Kehf’te devam etti.
4 televizyon kanalının canlı yayınla verdiği programda Başkan Kocamaz ve Başkan Can, Ramazan ayı boyunca yaptıkları hizmetleri anlattı. Başkan Kocamaz, on bir ayın sultanı Ramazan’ın maneviyatına değinerek, bu kutsal günlerde birlik olmanın ve kurulan bu sofralarda vatandaşlarla bir araya gelmenin öneminden bahsetti.
Tarsus’un manevi ve tarihi yönlerine değinen Başkan Kocamaz, “Tarsus’ta çok sayıda yatır var. Bu topraklar sadece İslam alemine değil, Daniyal Peygamber gibi Musevilere Aziz Paulus ile Hıristiyan alemine mekan olmuş. Tarsus, dinleri ve medeniyetleri buluşturmuş. Bu bölgenin en kadim medeniyeti Tarsus’tadır. Mersin bir uçtan bir uca, denizi, dağı, ovası 1 milyon 750 bine yakın nüfusuyla bölgenin ilham kaynağı, cazibe merkezi. Mersin’i bir uçtan bir uca gezdiğinizde tarihin derinliklerinden günümüze uzanan birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını görüyorsunuz. Dolayısıyla sahip olduğumuz bu tarihi değerlere sahip çıkarak, geçmişten geleceğe köprü olan bu eserleri korumalıyız. Günümüze kadar aktarılan bu tarihi değerleri tekrar canlandırabilmek için çok emek vermemiz gerekiyor. Bir şehrin kimliği, tarihin derinliklerinden gelen eserleriyle anılır” dedi.
Ramazan ayının Tarsus’ta huzurlu bir şekilde geçtiğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, her gün 6 bin kişiye iftar yemeği ve bin vatandaşa sahur yemeği verdiklerini söyledi.
Başkan Can, “Tarsuslular olarak çok güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Her gün bu meydanda iftarda 6 bin, sahurda da bin vatandaşımızla birlikte oruç ibadetimizi yerine getirdik. Bir Ramazan ayı daha, birkaç gün sonra sona erecek ve Allah’ın izniyle bayrama kavuşacağız. Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları ve tüm ibadetlerimizi kabul eylesin. Büyükşehir Belediyemiz tüm ilçelerde iftar programı düzenleyerek, vatandaşlarımızla bir araya geliyor. Bu iftarların finali de ilçemizde yapıldı. Başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Başkanımızı anlatmaya, tarif etmeye gerek yok. Sizler 1994’ten bugüne kadar başkanımızdan duanızı ve desteğinizi esirgemediniz. Allah hepinizden razı olsun. Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle Mersin’imizi nakış nakış işleyerek güzel ve yaşanılabilir bir kent haline getireceğine hepimiz yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Gecede, sanatçı Kadir Somer sahne alırken, seslendiği ilahilerle konukların gönüllerini okşadı.
İlahilerle süslenen gecede, Tarsus Müftüsü Hayri Erenay’ın yaptığı dua izleyenleri mest etti.
Ayrıca gecede Mersin Büyükşehir Belediyesi Eshab-ı Kehf’te 5 bin kişiye çorba, Tarsus Belediyesi Hz. Daniyal Makamı Meydanında 5 bin kişiye çorba ve kahvaltı ikram etti.