Ekinözü ilçesindeki okullarda başlatılan geniş kapsamlı ağaçlandırma şenliği çerçevesinde 6 bin fidan toprakla buluştu.
Ekinözü ilçesinde Mili Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleri ile Göksun Orman İşletme Müdürlüğü’nden temin edilen 6 bin fidan, okullarda ilçe protokolü ve öğrenciler tarafından dikildi.
İlçe genelindeki tüm okulları kapsayan ağaçlandırma şenliğinin startı için Çok Programlı Lise (ÇPL)’de bir tören düzenlendi. Törene Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Daniye İlik, Ekinözü ilçe protokol üyeleri, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Elbistan Orman İşletme Şefi Ceyhun Alkan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ekinözü ÇPL önündeki alanda orman şefliği ekipleri tarafından önceden hazırlanan bölümdeki ilk fidan ise Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül tarafından dikildi.
İlçedeki ağaçlandırma çalışması hakkında açıklama yapan Elbistan Orman İşletme Şefi Ceyhun Alkan, “Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda ilçedeki okullarda dağıtılmak üzere 6 bin adet fidan temin edildi. İlk törenimiz Çok Programlı Lise’de yapıldı. Yaklaşık 2 bin adet fidan burada dikilecek. Yine bu okulumuza ait başka bir alanda da fidan dikilecek. Aynı zamanda bu bölgeye peyzaj çalışması yapacağız. Süs bitkileri dikerek burasının aynı zamanda bir mesire alanı olmasını sağlayacağız” dedi.
Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül ise, yaptığı değerlendirmede ağaçlandırmanın önemine işaret etti. Ekinözü’nün akciğer “Bu fidanlar Ekinözü’nün ileri de oksijen kaynağı olacak. Öğrencilerimizin ve çocuklarımızın ağaç ve orman sevgisi ile yetişmesini sağlayacak bir çalışma. Çocuklarımız bugün burada kendi gelecekleri için daha yeşil bir Ekinözü ve dünya için fidan dikiyorlar. Bizler de öğrencilerimizin bu heyecanına ortak olduk, onlarla beraber fidan diktik. Bu çalışmada emeği olan herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.
Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Daniye İlik de, ağaçlandırma çalışmasının ilçedeki tüm okulları kapsadığına işaret ederek her okul için yeterli sayıda fidan ayrıldığını belirtti.