Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye’yi yasa boğan Özgecan’ın adının Aydın’da parka vereceklerini açıkladı.
Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın adını yaşatmak için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu talimat verdi. Başkan Çerçioğlu, tüm Türkiye’yi yasa boğan ve kadına dönük şiddete duyulan tepkinin sembolü olan Özgecan’ın adını, Aydın’da parka vereceklerini açıkladı.
Aydın’da Egemenlik Bulvarı Soğukkuyu mevkiindeki parka Özgecan’ın adı törenle verilecek. Özgecan Parkı’nın açılışı 18 Şubat Çarşamba günü saat 12.00’de yapılacak.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ülkemizin öncelikli sorunlarından biri kadına yönelik şiddettir. Toplumdaki tüm bireylerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Mersin’de yaşanan bu vahşette hayatını kaybeden evladımızın acısı hepimizi derinden yaraladı. Özgecan’ın acısı, kadına yönelik şiddetin engellenmesi için sembol oldu. Biz de istiyoruz ki, Özgecan’ımızın adı Aydın’da da yaşasın ve hiç unutulmasın. Bunun için parklarımızdan birine Özgecan Aslan adını veriyoruz” dedi.