Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS(Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, kavurucu sıcaklardan bunalan tatilciler, gündüz havuz başları ve sahilleri, gece ise kıyı şeridindeki restoran ve kafeleri dolduruyor.
Muğla'nın cennet koylarıyla ünlü gözde turizm merkezlerinde Marmaris'te, caddelerdeki elektronik termometreler gölgede 40 dereceyi gösterirken, yüksek nem ile hissedilen sıcaklık 45 dereceyi buluyor. Sıcaktan bunalan yerli ve yabancı tatilciler, serinlemek için plaj ve havuz başlarına akın ediyor. Tesisler, müşterilerini serinletmek için bol bol soğuk içecekler ikram edip, havuz başında çeşitli etkinlikler düzenlerken, Marmaris Atatürk Caddesi'nden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan kilometrelerce uzunluğundaki mavi bayraklı plajlar dolup, taştı. Deniz suyu sıcaklığının bile 27 derece olduğu Marmaris'te turistler denize çektikleri şezloglarda serinlemeye çalışırken, kimileri de çareyi ağaç gölgelerine sığınmakta buldu. Heyecan arayan bazı tatilciler gün boyu su sporları yapıp, denizin tadını çıkardı. Sakinliği tercih edenler ise sereserpe şezlonglar ve havlu serdikleri kumlara uzanarak, güneşlenip, kitap ve dergi okudu.
GECE DE KAFELER DOLUP TAŞIYOR
Akşam saatlerinde ise plajlar boşalırken, sahil şeridindeki Atatürk ve Kordon Caddesi'ndeki yürüyüş yollarında hareketli saatler yaşanıyor. Yat Limanı'ndaki kafeterya ile restoranları dolduran turistler neredeyse günün ilk ışıklarına kadar buralarda oturuyor.
Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Ay sonuna kadar yükselen nem ile birlikte bunaltıcı sıcaklar etkili olacak. İlçe merkezi ile çevresinde gölgede 40- 42 sıcaklık ve yüzde 65-70 arası nem kaydedilmekte" bilgisini verdi.
FOTOĞRAFLI