Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() İspanya Ligi ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barselona ile 5 yıllık sözleşme yapan Arda Turan imza töreni için İstanbul’dan Barselona’ya gitti.
İspanyol devi Barsenola’nın  transferi “ Hoş geldin Arda” diyerek resmi sitesinden açıklamasından sonra bugün THY’ye ait bir uçakla saat 13.55’de Barselona’ya giden Arda Turan Atatürk Havalimanı’nda bol bol fotoğraf ve selfi çektirdi.
Arda Turan hareketinden önce gazetecilerin sorularını cevaplamadı. Arda ile birlikte giden menajeri Ahmet Bulut ise yarın saat 10.00’da Barselona’da bir basın toplantısı düzenleneceğini ve saat 11.00’de de stadyumda bir tanıtım programı olduğunu açıkladı
Bilindiği gibi Barcelona, Atletico Madrid'e bonservis bedeli olarak 41 milyon euro ödeyecek. Bonuslarla birlikte 41 milyon euro'ya Barcelona'ya imza atan Arda, 2015-2016 sezonu öncesi gün itibariyle yapılan en pahalı transfer oldu.

2011 yılında 12 milyon euro bonservis bedeliyle Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olan Arda, takımıyla La Liga, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa zaferini yaşarken bir de Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösterdi.

(FOTOĞRAF)