ERZİNCAN'da PKK'lı teröristlerin durduramadıkları otomobile ateş açması sonucu hayatını kaybeden evli ve 5 çocuk ile 7 torun sahibi Makbule Vural, İliç İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Saldırı, 27 Ağustos günü Erzincan ile Kemah arasındaki 55 kilometrelik karayolunda meydana geldi. Karayolunun 40'ıncı kilometredeki Acemoğlu Boğazı kesiminde karayoluna gelen bir grup PKK'lı terörist, durdurdukları 2 aracın sürücü ve yolcularını indirdi, TIR ile hafif ticari aracı ateşe verdi. Bu sırada Kemah yönünden gelen Ali Rıza Vural yönetimindeki otomobil, teröristleri görünce, gaza basarak bölgeden hızla kaçmaya çalıştı. Teröristler, otomobili kurşun yağmuruna tuttu. Kurşunlara hedef olan Ali Rıza Vural'ın yengesi Makbule Vural öldü.
Makbule Vural'ın cenazesi yapılan otopsi ardından bugün İliç İlçesi'ne getirildi. Yusuf Ziya Demir Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Vali Süleyman Kahraman, AK Parti Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tong, Makbule Vural’ın eşi Hurşit Vural, çocukları ve ilçe sakinleri katıldı. Törende konuşma yapan Milletvekili Talha Erol Durmaz, terör olayını kınadı. Durmaz, "Allah nasip ederse onların son ferdi mezara girinceye kadar kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimiz onlarla sonuna kadar mücadele edecek. Ama bir gün bu vatan için can vermek gerektiğinde, kan dökmek gerektiğinde bilsinler ki bizimde kanımız bu toprağa helaldir" dedi.
Vali Süleyman Kahraman ise "Şehit olan Makbule annemizin kanı yerde kalmadı. Peşinen alındı ve 1 terörist bir sürü malzemeyle ele geçirildi. Biri de elimizde. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde kimseye boyun eğmemiştir ve eğlemeyecektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Müftü Yardımcı Mehmet Reşat Şavlı tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Makbule Vural'ın cenazesi Türk bayrakları ile Kaymakamlık binasına kadar taşındı. Vural'ın cenazesi Küçükarmutlu Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI