Mersin’in Mut ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle kaybolan bir kişi AKUT ekiplerince kurtarıldı. Şantiye binasında mahsur kalan 17 işçiye henüz ulaşılamadığı, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, tipi ve sis yüzünden Mut-Karaman yolu üzerindeki Sertavul geçidi öğleden sonra kapandı. Sertavul Yaylası’nda rüzgar enerjisi inşaatında çalışan 17 işçi, şantiye binasında mahsur kaldı. Telefonla irtibat sağlanıp durumlarının iyi olduğu öğrenilen ve kayıp olan A. Mahir Ayduran isimli işçinin de Mersin AKUT görevlileri tarafından sabaha karşı ulaşılarak kurtarıldığı bildirildi.
Sertavul Geçidi’nde ulaşımın kapalı olmasından dolayı çok sayıda aracın dünden bu yana bekletildiği bildirildi.
Bu arada, Sertavul Geçidi’nde mahsur kalan vatandaşlar İHA muhabirini arayarak, “Bizlerin sağlık durumu iyi ama yiyecek konusunda sıkıntı çekiyoruz” dediler.
Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise yaptığı açıklamada, “Dünkü kaybolan vatandaşımız Ali Mahir Ayduran ile ilgili bu sabah saatlerinde vatandaşımıza sağ salim ulaştık. Herhangi bir sağlık problemi yok. Mahsur kalan 17 işçimizle ilgili olarak da, kendileriyle sürekli telefonla irtibat halindeyiz. Şantiye binasında güven içindeler. Herhangi bir sağlık problemleri yok. Yiyecek ve içecekleri yeterli durumda kendileriyle sürekli irtibat halinde olduğumuzdan dolayı tipi ve hava koşullarının düzelmesini bekliyoruz. Can güvenliği konusunda bir sıkıntı yok. Kaybolan işçimizin sağlık durumu çok iyi. Tipi koşullarının sona ermesiyle birlikte karayolları ekiplerimiz o şantiye binasına da müdahale edecek” dedi.
Kaymakam Akyüz, 7 mahallede öğrencileri taşıyan servislerin ulaşım sorunu yüzünden taşımalı eğitim verilen Dağpazarı, Yalnızcabağ, Işıklar, Diştaş, Göksu, Bayır ve Köprübaşı mahallelerindeki okulları 1 gün süreyle tatil ettiklerini kaydetti.