AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy'de hububat hasat dönemi dolayısıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından biçerdöverler kontrol edilmeye başlandı.

Hububat hasadında dane kaybını önlemek amacıyla kurum teknik personelleri hasat yapan biçerdöverleri kontrol ediyor.

Gümüşhacıköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı açıklamada, amaçlarının buğdayın, anız yangınlarını önlemek amacıyla alçaktan biçilmesi ve dane dökümünü yüzde 1'in altına indirmek olduğunu söyledi.

Yüksekten biçenler, biçerdöver operatör belgesi olmayanlar ile yüzde 1'in üzerinde dane dökümüne sebebiyet verenler hakkında kanuni işlem yapılacağını hatırlatan Sağlam, şunları kaydetti:

"İlçemiz çiftçilerinin en önemli gelir kaynaklarının başında gelen hububatın biçerdöverlerle yapılan hasadında meydana gelen dane-ürün kayıpları ile dane-ürün hasarlarını en alt seviyeye indirmek amacıyla müdürlüğümüz ekipleri tarafından hasat dönemi bitene kadar biçerdöverler tek tek kontrol edilecektir. Biçerdöverle hububat hasadında ürün kaybına sebep olanlar ile görevlilere karşı gelenler hakkında Kabahatler Kanununun 32. ve 40. maddesine göre 'Eğitimsiz ve donanımsız biçerdöver hizmetleri verilmesinin önüne geçilerek kamu düzeni ve kamu güveninin korunması' amacıyla yasal işlem yapılacaktır."