Fenerbahçe, Bursaspor’un genç yıldızı Ozan Tufan için 4 milyon Euro’luk teklifini 5 milyon Euro’ya çıkardı. Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Ozan Tufan’ı değerini bulması halinde satabileceklerini söyledi.
Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, son olarak Fenerbahçe 2. Başkanı Mahmut Uslu’nun arayarak 5 milyon Euro teklif ettiğini kaydederek, "Trabzonspor da devrede. Trabzonspor’dan para ve 3 oyuncu istemiştik. Ama istediğimiz şartlar oluşmadı. Ozan bizim için çok değerli. 10 milyon Euro’luk bir potansiyelden söz ediyoruz. İlla satılacak diye bir şey yok. Değerini bulursa izin veririz. Ama sürekli kapımızı aşındırıyorlar" dedi.
Serdar Aziz, Şener Özbayraktar, Enes Ünal ve Volkan Şen’e İstanbul takımlarından teklif geldiğini anlatan Başkan Bölükbaşı, "Ancak bırakmayı düşünmüyoruz. Takımı bozmak istemiyoruz. Kadromuzda altyapıdan 6 oyuncu var. 10 oyuncuyu daha profesyonel yapıyoruz. Sürekli yeni yetenekler üreten futbolcu fabrikası olmak istiyoruz" diye konuştu.
Başkan Bölükbaşı, Galatasaraylı yönetici Abdurrahim Albayrak’la görüşüp ’Fernandao ile ilgileniyor musunuz’ diye sorduğunu da kaydederek, "Böyle bir şey olmadığını söyledi. Eğer devreye girerlerse üzülürüm. Her ne kadar kiralık olsa da oyuncu bizimdir. Kulüplerin etik davranması lazım. Daha 5 aylık sözleşmesi var. 5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu düşürmeye çalışacağız. Fernandao takım oyunuyla başarılı oldu. Başka yerde bu kadar başarılı olmayabilir" şeklinde konuştu.
Eşi ve çocuklarının Türkiye’de oturma izinlerinin bitmesinden dolayı memleketine giderken havalimanında zor anlar yaşayan Fernandao’nun ilgisizlikten yakınıp geri dönmek istemediği iddialarını değerlendiren Başkan Bölükbaşı, "Menajeriyle birlikte arkadaşlarımız bu konuyla ilgileniyor. Hiçbir sorun yok. Kampa katılacak" diye konuştu.