70 ülkeden 1800 sporcunun mücadele ettiği Antalya Belek’te 14-22 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 3 ayrı tekvando şampiyonasında Samsunlu sporcular büyük başarı elde etti.

Antalya Belek’te 14-22 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 3 ayrı tekvando şampiyonasında Samsun rüzgarı esti. 70 ülkeden bin 800 sporcunun mücadele ettiği şampiyonalarda Samsun, 4 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şampiyonalarda dereceye giren sporcuları kutlarken,” Böylesine azimli, istikrarlı ve kararlı bir çalışmayla başarıların artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum “diye konuştu.

Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası 27 kilogram finalinde Samsunlu sporcular Hasret Şahin ve Zeynep Duran karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan maçı Hasret Şahin 13-7’lik skorla kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu. Zeynep Duran da elde ettiği gümüş madalya ile ayrı bir gurur yaşattı.

Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda ise 57 buçuk kilogramda Arslan Demir altın madalyaya uzandı. Aynı şampiyonada 46 kilogramda Elanur Çelik gümüş madalya, 42 kilogramda Arife Elkit ile 52 kilogramda Ahsen Şengün de bronz madalya kazandı. Turkish Open Turnuvası’nda ise Melih Yılmaz artı 65 kilogramda altın madalya kazandı. 57 kilogramda Arslan Demir, 59 kilogramda Ferda Saylan ve artı 68 kilogramda Gülendam Unutmaz bronz madalya elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, üç şampiyonada   büyük başarı göstererek Samsun’un ismini dünya kamuoyuna bir kez daha duyuran  sporcuları tebrik etti.Samsunlu sporcuların özellikle  Avrupa arenasında elde ettikleri başarılarla büyük mutluluk yaşadığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tebrik mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Öncelikle bizlere Avrupa çapında başarı mutluluğu yaşatan, bayrağımızı göndere çektiren sporcularımızı yürekten kutluyorum. Turkish Open Turnuvası’ndan derece ile ayrılan sporcularımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Şahsım ve bakanlığımız olarak tüm yaş gruplarındaki sporcularımızın daha iyi gelişim gösterebilmeleri için her türlü imkanı sağlıyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz.Böylesine azimli, istikrarlı ve kararlı bir çalışmayla başarıların artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Sporcularımızın gelişimlerinde katkıları olan antrenörlerimize ve başarılarda emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum.”