Bir dizi programlar gerçekleştirmek üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’yü ziyaret eden Samsun’un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, kardeş ülkede yoğun ilgiyle karşılaştı. Aziz Mahmud Hûda-i Vakfı’nın Azerbaycan’daki kuruluşu olan ve 5 bin öğrenciye hizmet veren Gençliğe Yardım Fonu’nun misafiri olan Genç, gençlerle sohbet etti, Azeri dernekleri, işadamları ve burada yaşayan Türklerle görüştü. Başkan Genç’in ilk gün bir başka durağı ise Bakü’de bulunan Türk şehitliği oldu.

YATIRIMCILARLA BULUŞTU

Daha sonra Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi’nin organizasyonu ile Bakü’de yaşayan Çeçen mülteciler ile iftarda buluşan Başkan Osman Genç, iftar sonrası ise Bakü’de Azerbaycanlı ve Türkiye’den gelen yatırımcılar ile bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bakü’de inşa edilen İlahiyat Camsi’nde teravih namazını kılan Genç, ilk günün sonunda Azerbaycan’da gençlik üzerine çalışma yapan sivil toplum kuruluşları (STK) ile sahur programında üniversite öğrencileri ile sohbet etti.

“ŞEHRİMİZİ DÜNYAYA AÇIYORUZ”

Amaçlarının, şehirlerin yarıştığı yüzyılda Samsun’u bir dünya şehri yapmak olduğunu ifade eden Genç, "Daha önce Bangladeş ve Suriye’deki Müslüman kardeşlerimiz için çalışmalar yaptık. Şimdi ise Azeri kardeşlerimizle bir aradayız. Tunus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kardeş şehirlerimiz var. Bunların hepsi ilçemizi ve şehrimizi dünyaya açmak için yaptığımız çalışmalar. Biz Canik Belediyesi olarak şehrimiz yaşayanlarına daha iyi bir gelecek sunmak için evrensel belediyecilik yapıyoruz" dedi.

CANİK’TEN BAKÜ’LÜ ÇOCUKLARA TİYATRO

Bakü ziyaretinin ikinci gününde de çeşitli temaslarda bulunacak olan Başkan Genç, Ahıska Türkleri ile bir araya gelecek. Ayrıca Canik Belediyesi Tiyatro Okulu da buradaki çocuklara yönelik tiyatro gösterisi sunacak. Bakü ziyaretinde Başkan Genç’in yanı sıra Başkan Yardımcıları Alican Usta, Mustafa Erbay, Dış İlişkiler Birimi Müdürü Ali Kemal Turan, Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Genel Sanat Yönetmeni Cihat Faruk Sevindik yer alıyor.