Behçet DALMAZ/HAKKARİ,() - HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanı'nda uçaklarla asker sevkiyatı yapıldığını ileri sürerek, ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanının yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.
Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova Selahattin Eyyubi Havaalanı'nda, son günlerde birçok uçuşun iptal edildiğini, havaalanında birçok eksiklik bulunduğunu ve bunun da rist oluşturduğunu ileri sürdü. Bu havaalanından sivil uçaklarla asker sevkıyatı yapıldığı iddiaları bulunduğunu kaydeden Zeydan, önergede şu soruları yöneltti:
"5 Temmuz günü Selahattin Eyyubi Havaalanı'nda askeri sevkiyat yapıldığı iddiası doğru mudur?Son günlerde uçuşların iptal edilmesinin nedeni nedir? Havaalanının tamamlanmadığı halde açılışının yapıldığı iddiası doğru mudur? Doğruysa, bu bir risk oluşturmuyor mu? Havaalanının eksikliklerinden kaynaklı ortaya çıkabilecek olası sorunların önüne geçilmesi için bakanlığınızca hazırlanmış herhangi bir planı var mıdır?Havaalanın mevcut eksikliklerinin giderilmesi için bir çalışmanız olacak mı?"