YENİDEN

------------

Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() ATATÜRK Havalimanı’nda dış hatlar terminali geliş transit salonundaki tuvalet kapısının arkasında, askıda asılı vaziyette cesedi bulunan 50 yaşındaki Jacky Sutton’un THY’nin Erbil uçağına, anonslara rağmen  binmediği öğrenildi.

Olaya ilk müdahale eden havalimanı sağlık yetkilileri tarafından intihar ettiği bildirilen Jacky Sutton’un ölümüyle ilgili olarak incelenen görüntülerde, eski BBC çalışanı Sutton’un uçağının kalkacağı yolcu köprüsünün önündeki salonda oturduğu ve burada beklediği, yapılan anonslara rağmen uçağa binmediği ve uçak kapıyı kapattıktan tam 7 dakika sonra da THY bankosuna giderek, “ Uçağımı kaçırdım” başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Jacky Sutton’un Erbil’e korktuğu için mi yoksa o anda başka bir nedenle mi gitmediği sorularına cevap arandığı belirtildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ölüm nedenini ‘ belirsiz’ olarak nitelemesi Jacky Sutton’un ölümünü 'şüpheli' sınıfına sokmuştu. Ancak cesedin bulunduğu transit salonu 215 numaralı köprünün karşısındaki tuvalet kabininin içeriden kilitli olduğu ve cesedi çıkarmak için kapının kırıldığı, ayrıca cesedi bulan Rus turist kadınların Sutton’un ayaklarını sallanır vaziyette gördüklerini beyan etmesi üzerine intihar için boy mesafesinin de normal olduğu belirlenmişti.

Olayla ilgili olarak savcılık tüm kamera görüntülerine Havalimanı otoritesinden istedi. Soruşturmanın da çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.