İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, beraberinde Çarşamba İlçe Başkanı Turhan Yazıcı ile birlikte Çarşamba İlçesi’nin Yalı (Costal) Mahallesini ziyaret ederek, burada yaşayan vatandaşların arazi konusunda yaşadıkları sorunları yerinde dinledi. İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından buradaki hazine arazilerinin ödenemeyecek şekilde yüksek fiyatlarla satışa çıkarıldığına tepki göstererek, kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

'FİYATLAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ'

Daha 2,5 yıl önce buradaki tarım arazilerinin 75 TL’den satışa çıkarıldığına işaret eden Yaşar, aynı hazine arazilerinin bugün metrekaresi bin 100 TL’den satışa çıkarıldığını bildirdi. Yaşanan bu sorunu ve mağduriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine de taşıyacaklarını ifade eden Yaşar, konunun takipçisi olacaklarını hatırlatarak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu fiyatlarla vatandaşların yıllardır üzerinde yaşadıkları evlerini ve arazilerini alma imkanları bulunmamaktadır. Bizler burada yaşayan vatandaşlarımızın atalarından, dedelerinden ve babalarından kalan bu topraklardan ayrılmalarını istemiyoruz. Bu nedenle, hükümetin ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün satış için biçmiş olduğu yüksek fiyatı yeninden gözden geçirmedir. Araziler, daha uygun fiyatla ve daha uygun ödeme koşulları ile buradaki vatandaşlara verilmelidir. Buralarda yaşayan vatandaşlarımızın talepleri de bu doğrultudadır.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.