Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingi öncesinde alanda toplanan binlerce Samsunluya hitap eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingi öncesinde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz terörle mücadele vurgusu yaptı. Başkan Yılmaz, “Bundan üç ay önce de bu meydanı böyle coşku ile doldurmuştunuz. Bu güzelliği burada tekrarladınız. Başbakanımız ilk adımı yine İlkadım şehri Samsun’dan atıyor. Yürekli insanların şehri Samsun, 1 Kasım seçimlerinde yeniden koalisyon çıkacak umudu taşıyanlara ders vermeye var mıyız? Türkiye’yi Orta Doğu’ya çevirmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacak mıyız? Büyüyen, gelişen Türkiye’yi istemeyenlerin önünü keserek Türkiye’yi Orta Doğu gibi karışsın diye bekleyenlerin heveslerini Allah’ın izni ile kursaklarında bırakacağız. Samsun hiçbir zaman bizi mahcup etmedi. Yeniden mahcup etmeyeceğinizi biliyorum. Hevesle Türkiye karışsın diye bekleyenlere 1 Kasım’da ders verecek yürekli insanları şehridir Samsun” diye konuştu.
“ÜLKEMİZ KOALİSYONLARDAN ÇOK ÇEKTİ”
Koalisyonların ülkeye büyük zararlar verdiğini dile getiren Başkan Yılmaz, "Koalisyonların ülkeye ne kadar zarar verdiğini en yakından bilen insanım. Allah o koalisyonlu dönemleri bir daha bizim ülkemize yaşatmasın" ifadelerini kullandı.