PTT 1. Lig’in iddialı ekiplerinden Samsunspor, ligde ilk mağlubiyetini geçen hafta Alanyaspor deplasmanında aldıktan sonra bu hafta oynayacağı Karabükspor maçı hazırlıklarına hız verdi. Samsunspor Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleşen idman düz koşu, 5’e 2 top kapma çalışması ve istasyon çalışması ile başladı. Taktik ağırlıklı çalışma ile devam antrenman, tam sahada oynanan çift kale maç ile sonlandı. Sakatlığı geçen Taha takımla beraber idmanın ilk bölümünde yer alırken, çift kale maç sırasında ise tam hazır olmayan Ivanov ise fizyoterapist eşliğinde çalıştı.

“PUAN SİLME KONUSU TAMAMEN KAPANMADI”

Antrenman sırasında kırmızı-beyazlı ekipte yaşanan gelişmeleri aktaran Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş, puan silme konusunda tam anlamıyla bir sonuç alınamadığını belirterek, “Son saniyede yediğimiz golle sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Hocamız maç içerisinde birkaç oyuncuya kızmış olabilir. Bununla alakalı yönetime ceza konusunda bir rapor gelmedi. Kadro dışı bırakılma konusunda da bir bilgi gelmedi. Zaten sınırlı bir kadroyla mücadele ediyoruz. 4 tane zorlu maç oynayacağız. Bu maçlardan alacağımız sonuçlar rotamızı çizecek. Bugüne kadar olan süreçte hiçbir futbolcumuza prim borcumuz yok. Belki aylıklarından kalan bir kısım alacakları vardır. O konuyla alakalı da başkanımız çalışıyor. Bugün yarın o kalan paralarda yatırılır. Parayla alakalı olarak kulübümüzde bir sıkıntı yok. Bu hafta sonunda 3 puan alıp liderliği geri almak istiyoruz. Puan silme konusu tamamen kapanmadı. O iş büyük ihtimalle seçimden sonraya kaldı. Ama şu anda tam kalktı deyip de kamuoyunu yanıltmış olmayalım. Sonucunu biz de bilmiyoruz. Gerekli savunmalarımızı yaptık. 7 puan olan cezamız 3’e indi. Kesin sonuç seçimden sonra belli olur” dedi.

PAK: “GOLÜMLE PUAN ALSAK DAHA MUTLU OLURDUM”

3-2 kaybedilen Alanyaspor maçında takımına eşitliği getiren golü atan Samsunspor’un genç futbolcusu Alperen Pak, “Bu maçta gol attığım için çok mutluyum. Güzel de bir gol attığımı düşünüyorum. Eğer son saniyede gol yemeseydik, bu golün anlamı daha büyük olurdu. Geçen sene tek golümü de Alanyaspor’a aynı dakikalarda atmıştım. Kaybettiğimiz için üzgünüm. Umarım ilerleyen haftalarda da goller atarım ve takımıma puanlar kazandırırım” diye konuştu.

Kırmızı-beyazlı ekip ligin 9. haftasında pazartesi günü kendi sahasında saat 18.30’da Karabükspor ile karşılaşacak. Samsunspor’da sarı kart cezalısı Hasan Kılıç, kırmızı kart cezalısı Kone ve sakat futbolcular Taha ile Ivanov karşılaşmada yer alamayacak.