Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,() KOBANİ'de IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Aziz Güler’in cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için ailesi, arkadaşları, siyasetçiler ve sanatçılar basın toplantısı düzenlendi.

Şişli’de bulunan DİSK binasında gerçekleşen basın toplantısına Aziz Güler’in amcası, kuzenleri ve arkadaşlarının yanı sıra HDP milletvekilleri Levent Tüzel, Beyza Üstün, Hüda Kaya, Sezai Temelli, Filiz Terestecioğlu ile ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, İnsan hakları Derneği (İHD) eski Genel Başkanı Akın Birdal, Barış Bloku Eş Sözcüsü Gençay Gürsoy, sanatçılar Tolga Sağ, Pınar Aydınlar, Suavi ve Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan katıldı. Aziz Güler’in babasının oğlunun cenazesini almak üzere sınırın Suriye tarafında olduğu, abisinin ise gerekli yasal işlemleri yürütmek üzere Suruç’ta olduğu belirtildi.

AZİZ GÜLER’İN KUZENİ: AZİZ’İN YERİ TOPRAKLARIDIR
Aile adına konuşan Aziz Güler’in kuzeni Burak Güler, “Şu anki hükümet hiçbir yasal prosedür olmadığı halde Aziz’i bize vermeyeceğini ve orada bekleyen tüm cenazeleri sınırda beklettiğini tüm insanlık adına göstermektedir. Bu ailelere, annelere zulümdür” dedi. Aziz Güler’in naaşını İstanbul’da toprağa vermek istediklerini belirten Burak Güler, “Aziz’in yeri topraklarıdır. Aziz’le burada büyüdük. Aziz gülüşlerini burada kazandı” diye konuştu. Aziz Güler’in annesi, babası ve ağabeyi adına yazılmış mektubu okuyan Burak Güler, “Acımızı yaşamamıza izin verin, acımıza saygılı davranın. Tarifi imkansız acımızı kısmen azaltmak için oğlumuzu bize verin” diye konuştu.

KERESTECİOĞLU: BAKANLAR KURULU KARARI YOK
Basın toplantısında söz alan HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “Aziz bütün dünyaca lanetlenen IŞİD denilen bir örgüte karşı mücadele ediyordu. Bu mücadele sırasında öldürüldü. ABD askerlerini buraya sokacağınıza, İncirlik üssünü açacağınıza, orada mücadele eden bu gençlere neden saygı duymuyorsunuz?” dedi. Aziz Güler’in naaşını almak üzere Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracaklarını söyleyen Filiz Kerestecioğlu, “Ortada Bakanlar Kurulu kararı falan yok. Siyasi kararlar var” diye konuştu. HDP milletvekili Hüda Kaya ise uygulamanın insanlık suçu olduğunu belirterek “Cenazelerimizin ait oldukları topraklara konulmasına engel olunurken, ana dilde ağıt yakmakla övünenler ne hissediyorlar” diye konuştu.

(FOTOĞRAF)