KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde her yıl "Kültürel miras ve korumacılık" temasıyla düzenlenen 16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında yapılan belgesel film ve fotoğraf yarışmalarına başvuru tarihi uzatıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce 9 Eylül olarak açıklanan son başvuru tarihinin 18 Eylül tarihine uzatıldığını söyledi.

Yarışmalara başvuruların yoğun olduğunu ifade eden Aksoy, "Yaklaşık 3 ay önce başlayan başvurulara gerçekten yoğun bir talep var. Türkiye'den ve yurtdışından birçok belgesel film ve fotoğraf sanatçısı yarışmaya başvuru yaptı. Biz de festival komitemizle bir araya gelerek başvuru süresini uzatma kararı aldık" diye konuştu.

Bu yılki festivalin çok geniş kapsamlı yapılacağını anlatan Aksoy, şöyle konuştu:

"Festivale bir ay süre kaldı. Bu süreyi de iyi değerlendirerek çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Ekibimiz festival için gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdürüyor. Festivalimizin programı belirlendi sayılır. Ufak tefek eksiklikleri kaldı. Bunları da tamamlayarak festival programımızı kamuoyuna açıklayacağız."