Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, ()- SPOR Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta evinde 2-0 geriye düştüğü maçta Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-2 mağlup ederek rakibini liderlik koltuğundan indiren Altay'da teknik direktör Serdar Sabuncu galibiyeti, "İnandık ve kazandık" sözleriyle yorumladı.
Puanını 25'e çıkarıp 5'inci sıraya yükselen takımının asla vazgeçmeyen bir karakterde olduğunu dile getiren Serdar Sabuncu, "Rakibi iyi analiz etmiştik. Geriye düştükten sonra mücadeleyi bırakmamayı alışkanlık haline getirdik. Son düdüğe kadar savaşı bırakmayan oyuncularımızla gurur duyuyoruz" dedi.
"Bir golümüz ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Bir de penaltımız es geçildi. Geriden gelmek önemliydi. Farklı kazansaydık bu kadar sevinemezdik" diyen Serdar Sabuncu, şöyle devam etti:
"Birlik Nakliyat Düzyurtspor deplasmanına gittikten sonra Arsinspor'u konuk ettikten sonra devre arasına gireceğiz. Hedefimiz son 3 maçta 7 puan toplamaktı, 3'ünü hanemize yazdırdık. Amacımız devreyi, play off barajında tamamlamak. Önemli olan burada kalıcı olmak. Ayaklarımız yere sağlam basacak."
Geriye düştüğü maçlarda 6'ncı defa puan alan siyah beyazlı takımda Bedri Can cezalı duruma düştü.
FURKAN İŞ BAŞINDA
Altay'ın bu sezonki yıldızı Furkan Deniz, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasında da klasını konuşturdu. Dinamizmi ile rakip savunmaya zor anlar yaşatan Furkan, 17'nci dakikada takipçiliği ile fileleri sarsarak skoru 2-2'ye getirdi. İlk yarının sonunda takımına penaltı kazandıran 20 yaşındaki Furkan, galibiyetin mimarlarından oldu. Gol sayısını 5'e çıkaran Furkan, Altay'a bu sezon 6'ncı defa penaltı kazandırdı.
BAŞKANDAN UYARI
Altay Başkanı Cihangir Marmara, Buca İlçe Stadı'nın dışında 2 takım taraftarları arasında yaşanan olaylar yüzünden uyarılarda bulundu. Güzel tablonun bozulmaması için taraftarların sadece takımı tribünde destekleyecek tezahüratlar yapmasını isteyen Başkan Marmara, "Rakiple uğraşıp kulübe ceza aldırmanın manası yok. Stadın bulunduğu yeri asla unutmamalıyız. Alsancak Stadı yapılana kadar mabedimiz olabilecek yeri kaybetmeyelim. Sonra üzülürüz" dedi.