SAMSUN (AA) - Kavak'ta yaz Kuran kurslarında eğitim gören öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Güven Göleti piknik sahasında gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Mevlüt Şekerci, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Kurt, Hakim Ender Yılmaz, Müftü Abdullah Karaca, kurs görevlileri ve kursiyerler katıldı.

Pikniğin ardından İlçe Müftüsü Abdullah Karaca erkeklere namaz kıldırdı. Namazda Türkiye, İslam dünyası ve şehitler için dua edildi, terörün bitmesi dilendi.  Tüm katılımcılarla birlikte Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahiler seslendirildi.

Müftü Karaca, bu yıl topluca ilki düzenlenen etkinliğin önemini anlatarak, bundan böyle bu tür etkinliklerin her yıl genişletilerek gerçekleştirilip, geleneksel hale getirileceğini söyledi.

Kaymakam Mevlüt Şekerci, etkinlikten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek İlçe Müftüsü Abdullah Karaca ve katılımcılara teşekkür etti.

Şekerci, "Yaz Kuran kursları sonunda, her kursun açıldığı, cami, mescit veya herhangi bir yerde etkinlik yapılırdı. Ama bu  etkinlik gerçekten güzel projelendirilmiş. Her kursta eğitim alan öğrencilerimiz kurs öğreticileri ile birlikte gelmiş. topluca piknik yapıp, tanışma fırsatı yakaladılar, arkadaşlık, dostluklar kurdular. Burada çocuklarımızın bu etkinlikten duydukları memnuniyet gözlerinden, tavırlarından anlaşılıyor" dedi.

Program, öğrenciler arasında yapılan çuval içinde koşu, halat çekme yarışmaları ve futbol maçı ile sona erdi. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.