ÇORUM (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğünce Çorum'da doğaya iki bin kınalı keklik salındığı bildirildi.

Şube Müdürü Mahmut Temel, yaptığı açıklamada, popülasyonu azalan yaban hayvanlarının sayısını artırmak amacıyla zaman zaman doğaya yaban hayvanı yerleştirme çalışmaları yaptıklarını, bu kapsamda Yozgat'taki keklik üretme istasyonundan temin edilen 2 bin kınalı kekliğin merkez ve ilçelere bağlı çeşitli köylerde doğaya salındığını belirtti.

Çorum'da bugüne kadar doğaya 6 bin 470 kınalı keklik salındığını kaydeden Temel, "Doğaya yerleştirilen kınalı keklikler tabiata uyum sağlamış olup, ilimizde kınalı keklik sayısında ciddi artış görülmektedir. Doğanın insan tarafından bozulan dengesini tekrar eski haline getirmek ve doğada bulunan yaban hayvanlarının sayısını artırmak amacıyla yapılan bu çalışmaların en başarı olduğu illerden birisi Çorum'dur" ifadesini kullandı.

Temel, doğaya uyum sağlayan kızıl geyik, sülün ve kekliklerin çoğalarak, kentin yaban hayatının zengileşmesine katkı yaptığını kaydetti.