Erol AKKIR/ANTALYA, () - DİYALİZ merkezinde tanışıp evlenen, sonrasında böbrek nakli olup sağlıklarına kavuşan Selahattin ve Sevgi Çağdaş çifti önce aşkta, sonra sağlıkta kazandıklarını söyledi. Şimdi anne- baba olma hayali kuran çift, "Çalışmalara başladık" dedi.
7 yaşından beri kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele eden 31 yaşındaki Sevgi Çağdaş ile 10 yıldır diyalize giren 50 yaşındaki Selahattin Çağdaş, 8 yıl önce Fethiye diyaliz merkezinin düzenlediği yılbaşı etkinliğinde tanıştı. Evlilik kararı alan çift, aileleri karşı çıksa da dünyaevine girdi. Çift, sağ­lık­la­rı­na ka­vuş­ma hayalini kay­bet­tik­le­ri an­da Ak­de­niz Üni­ver­si­te­si Prof. Dr. Tun­cer Kar­pu­zoğ­lu Or­gan Nak­li Eği­tim Araş­tır­ma ve Uy­gu­la­ma Merkezi'nden ge­len ha­ber­le ha­ya­ta ye­ni­den sa­rıl­dı. Se­la­hat­tin Çağ­daş 1 yıl, eşi Sev­gi Çağ­daş ise 6 ay ön­ce ka­dav­ra­dan sağ­la­nan böb­rek­ler­le sağ­lık­la­rı­na ka­vuş­tu.
'AŞ­KI­MIZ Bİ­Zİ HA­YA­TA BAĞ­LA­DI'
Eşiyle tanıştıktan sonra yaşama sevincini yeniden yakaladığını belirten Selahattin Çağdaş, mutlu bir evlilikleri olduğunu söyledi. Selahattin Çağdaş, "Eşim 17, ben 10 yıl diyalize girmiş kişiler olarak diyaliz merkezinde tanıştık. Kader arkadaşıydık. Zor­lu bir sa­vaş­tan za­fer­le çık­tık. Aş­kı­mız bi­zi haya­ta bağ­la­dı. Bu mut­lu­lu­ğu tat­masaydık, bel­ki de bu­gün yaşamıyorduk" dedi.
Kendisinin 5, eşinin 3 kez ameliyat olduğunu kaydeden Selahattin Çağdaş, "Her ameliyatı kendimizde yenileme olarak kabul ettik. Ameliyatlar sonrası gençleşiyor, dinçleşiyoruz. Bu kadar ameliyat geçirmeme karşın halen kendimi genç hissediyorum" diye konuştu.
'BEBEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK'
Eşiyle birlikte takı tasarımı yaptıklarını, yaşadıkları zor günlerin ardından evlenerek ruh ve beden sağlıklarına kavuştuklarını söyleyen Sevgi Çağdaş ise duygularını şöyle dile getirdi:
"Diyalize girenlerin aileleri, hasta kişilerin evlenmesine karşı. Eşimle el ele verip bunu aştık, evlendik. Yine el ele verip Antalya'ya geldik. Nakillerden sonra ikimiz de diyalizden kurtulup sağlığımıza kavuştuk. Şimdi ufak tefek rahatsızlıklar nedeniyle tedavi oluyoruz. Nakil olan herkesin psikolojik olarak toparlanmasını, bir iş bulup çalışmalarını tavsiye ediyorum. Evlenip yuva kursun, mutlu olsunlar. Kendilerini asla bırakmasınlar. Şu an müjde veremiyorum, ancak en kısa sürede bir çocuğumun olmasını istiyorum. Çalışmalara başladık. Kısa süre sonra müjdeli haberi vereceğiz. Doğacak bebeğin giysileri de hazır. Eşimin ve benim sağlığım çok iyi."

FOTOĞRAFLI