KARS'ta bir vatandaş yaralı halde bulduğu yavru kerkenezleri bir hafta boyunca evinde ciğer ve ekmekle besleyip, tedavi etmeye çalıştı. 
Kaleiçi Mahallesi Dereiçi mevkiinde balık tutan 51 yaşındaki Gürsel Ergül, Kars Çayı kenarında 2 yaralı yavru kerkenez kuşu buldu. Kuşları Yusuf Paşa Mahallesi'ndeki evine götüren Gürsel Ergül, burada bir hafta boyunca ciğer ve ekmekle besledi. Gürsel Ergül daha sonra kuşları Kuzeydoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban'a teslim etti. Kerkenezlerin, Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındığını belirten Emrah Çoban, "Yavru kerkenezler uçmayı öğrenirken yuvalarından düşüp yaralanmışlar. Kerkenezleri uçuş eğitimini tamamladıktan sonra doğaya salacağız. Kerkenez kuşları genellikle çatı ve kayalık kenarlarında yuva yapıyor. Duyarlı bir vatandaş da kerkenezlere sahip çıkarak hayatta kalmalarını sağlamış" diye konuştu.
Kerkenezlerin uçabilecek olmasına çok sevindiğini söyleyen Gürsel Ergül, "Kars'ta kerkenezleri son zamanlarda görmeye başladık. Herkes benim gibi duyarlı olsun. Özellikle yavru kerkenezler yardıma muhtaçlar" dedi.

FOTOĞRAFLI