Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan Su Oyun Parkı çocuklar, veliler ve muhtarların da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Çukurova’daki yeşil alan miktarını artırdıklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Herkesin içi rahat olsun; 15 ayda 25 park yapan, eski parkları yenileyen çevreci bir başkan var” dedi.
Çukurova Belediye binasını çevreleyen park içerisinde yapılan Su Oyun Parkı, Başkan Soner Çetin tarafından hizmete sokuldu. Çok sayıda çocuk ve ailesinin de katıldığı törende konuşan Çetin, “Yılın en sıcak günlerini yaşarken anlıyoruz ki bu parkı tam zamanında açıyoruz. Bırakın içinde oynamayı, suyu seyretmek bile serinletiyor. İnanın çocuk olasım geldi, çocuklarımızı kıskandım. Burada diledikleri kadar, özgür biçimde ve gönüllerince eğlenip oynayacaklar” diye konuştu.
“JURASSIC PARK DEĞER KATACAK”
15 ayda toplam 25 parkı hizmete açarak Çukurova’daki yeşil alan miktarını artırdıklarına dikkat çeken Çetin, Doğal Park-2 içerisinde yapımına başlanan Jurassic Park ile ilgili tartışmaya değinerek şöyle dedi:
"Nasıl ki hayvanat bahçesi olduğu için Gaziantep’e Adana ve Mersin’den çocuklar ve aileleri gidiyorsa, Jurassic Parkı görmek için de çevre il ve ilçelerden Adana’ya, Çukurova’ya gelecekler. Jurassic Park 100. Yıl Mahallesi’nin değerini ikiye katlayacak.”
HER MAHALLEYE SU OYUN PARKI
Açılış yapılır yapılmaz Su Oyun Parkı’na hücum eden çocukları izleyen Başkan Soner Çetin, açılışa katılan muhtarlara “Her mahallede uygun alanlar bulalım ve küçük de olsa su oyun parklarını Çukurova’nın geneline yayalım” diye öneride bulundu.
Başkan Çetin bu önerisini ilgili birim yöneticilerine talimat vererek netleştirdi. Belediye Evleri semtinde ilki gerçekleştirilen su oyun parkına çocuklar herhangi bir ücret ödemeden girebiliyorlar.