Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'un Şenkaya İlçesi'nde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen gönüllü köy korucusu 41 yaşındaki Yakup Aktürk, düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere köyüne gönderildi.
Erzurum'un Şenkaya ile Ardahan'ın Göle İlçesi arasında, dün sabah PKK'lı teröristlerin yolcu otobüsünü yakması ve minibüs sürücüsünün öldürülmesi üzerine olay yerine  giden 3 gönüllü köy korucusu pusaya düşürüldü. PKK'lı teröristler tarafından ormanlık alandan açılan ateş sonucu yaralanan korucuları Gökhan Atak, Yakup Aktürk ve Durak Altunsoy Oltu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Yakup Aktürk ambulans helikopterle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi pistine getirildi ve buradan ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Evli ve 5 çocuk babası Aktürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Şehit gönüllü köy korucusu Yakup Aktürk için bugün saat 09.00'da merkez Palandöken İlçesi'ndeki Adli Tıp Kurumu önünde tören düzenlendi. Törene Vali Ahmet Altıparmak, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgenaral Şeref Öngay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, merkez ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve şehit Aktürk'ün yakınları katıldı. Kardeşinin tabutuna bakıp, "Can ben sana öleyim. Can babam, can yavrum" diye ağlayan İsrafil Aktürk yakınlarının yardımı ile güçlükle ayakta durabildi.
Şehit Aktürk'ün törende özgeçmişi okundu ve ardından dua edildi. Daha sonra şehit Aktürk'ün cenazesi, defnedilmek üzere doğum yeri olan Şenkaya İlçesi'ne bağlı Akşar Mahallesi'ne götürüldü.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, şehit düşen korucu Yakup Aktürk'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupların ve yüce Türk Milleti'ne başsağlığı dileğinde bulunuldu.

FOTOĞRAFLI