Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesinde yapılamasına onay verilen 5’inci termik santral bir grup tarafından protesto edildi.
Yaşanabilir Zonguldak Platformu tarafından gerçekleştirilen yürüyüş için yaklaşık 200 kişilik kalabalık kent merkezinde bulunan saat kulesi önünde toplandı. Çatalağzı Belediye Başkanı CHP’li Adnan Akgün, Muslu Belediye Başkanı CHP’li Sabahattin Adıyaman, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ın da destek verdiği kalabalık, ellerindeki pankart ve dövizlerle cadde üzerinden termik santrallerin bulunduğu alana geldi.
Grup adına açıklamalarda bulunan Yaşanabilir Zonguldak Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Orhan, "Yapım aşamasında olan bin 700 megavatlık termik santralde yakın zamanda devreye girerse burada sağlıklı canlı yaşamı söz konusu olmayacaktır. Bu çılgınlığa son verilmez ise burada çok dar bir alanda 5 bin megavatlik termik santral olacaktır. Bu büyüklükte bir santral dünyanın hiçbir yerinde yoktur" dedi.
Çatalağzı’nda yeni bir termik santral yapılmasına asla izin vermeyeceklerini ifade eden Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün ise, “Termik santral istemiyoruz. Zonguldak’ta 5 milletvekili var. Hepsini 25 Temmuz’da Çatalağzı’na havuz başına bekliyorum. Delikanlı gibi çıkacaklar hepsi bu duruma ne diyorlar halka söyleyecekler. Kimse dansöz gibi kıvırtmayacak" diye konuştu. Grup yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.