Türk Kızılayı Ankara Merkez tarafından Batı Anadolu Bölgesi için gönderilen kan toplama otobüsünün açılışı yapıldı.
Eskişehir Valilik Meydanında açılışı gerçekleştirilen otobüs, köy, kasaba, fabrika gibi bölgelere gidip kan toplamayı daha kolay hale getirecek. Araç hakkında açıklamalarda bulunan Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen, aracın kendilerine çok yardımcı olacağını söyledi. Ergen, “Araç, Ankara’da yapılıp bize teslim edildi. Bu araç bize çok yardımcı olacak, kan toplamamızı kolaylaştıracak. Biz daha çok mobil çalışmalara ile kan topluyoruz, merkezlere gelip kan veren sayısı çok az. Bu araç ile köylere, kasabalara ve fabrikalara gittiğimize daha rahat olacak. Böylece bu şekilde daha çok yere daha kolay ulaşmış olacağız. Aracımızın bölgemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Ramazan ayında da kan ihtiyaçlarının sürekli olarak devam ettiğini ve vatandaşların bilinçli olması gerektiğini söyleyen Ergen, “Bu mübarek ayda kan bağışlarında çok küçük düşüşler yaşanıyor. Biz buna çözüm olarak geçmiş yıllarda da yaptığımız gibi mesai saatlerimizi uzatıyoruz. Saat 24.00’e kadar kurduğumuz mobil noktalar ve merkezlerde hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi
Otobüsün açılışına Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Hüseyin Fidan ve Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen katıldı.