SAMSUN (AA) - Vezirköprü ilçesinde yapılması planlanan Otomobil ve Traktör Galericileri Sitesi'nin imar çalışmalarında sona gelindi.

Kuruçay Mahallesi İstanbul Caddesi Karadenizbirlik Kooperatifi karşısında bulunan arazide kurulacak galericiler sitesi arsasının imar çalışmasında sona yaklaşıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İmar, Bayındırlık, Çevre ve Sağlık Komisyonları raporuna göre, galericiler sitesinin yapılması planlanan arsa, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından tarım arazisinden çıkarılarak ticari kullanım alanı olarak kabul edildi. İmar çalışmaları son olarak Vezirköprü Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısında gündeme alınarak meclis üyelerinin oylarına sunulacak. Meclisten kabul oyu çıktığı takdirde arsanın imar işlemleri tamamlanmış olacak.

Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis'i yönetim kurulu üyeleri ile makamında ziyaret eden Otomobil ve Traktör Galericileri Sitesi Kooperatif Başkanı Adnan Menderes Aksöz, "İmar işlemleri Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. İlçe Belediye Meclisinin de kabul etmesi durumunda imar işlemleri tamamlanıyor. Bundan sonraki dönemde de proje onay işlemlerimizin ardından 2016 ocak ayında inşaatına başlamayı hedefliyoruz" dedi.

Başkan Edis ise galericiler sitesinin yapılmasının Vezirköprü için sevindirici olduğunu belirterek, yapılacak çalışmalarda belediyenin destek vereceğini söyledi.