İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencileri, Deniz Polisi, Döşemealtı Doğa Sporları Kulübü ve Kaleiçi Rainbow Dalgıçlık Okulu dalgıçları, yat limanında su altı temizliği yaptı.
Liman girişe kapatılarak yapılan temizlik yaklaşık 1 saat sürdü. Tekneler tura çıkmadı, balıkçı tekneleri hareket etmedi. Su altı temizlik dalışında öncelikli hedef, büyük lastik atıklar oldu. Dalgıçların kol gücüyle çıkaramadığı lastikler, tekne üzerindeki vinçle su üstüne çıkarıldı. Gönüllü dalgıçlar vincin kancasını lastiklere tek tek bağlayarak dipten çıkarılmasına yardımcı oldu.
Tur teknelerinin etrafına bağlanan lastiklerin çeşitli nedenlerle kopup suya düştüğünü söyleyen dalgıçlar, yanlarına aldıkları poşetleri de küçük atıklarla doldurdu. Çaydanlık, gemi kornası, içecek kutusu ve makas gibi eşyaların çıkarıldığı Kaleiçi Yat Limanı deniz dibi, bir nebze de olsa temizlendi.
Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu ve Prof. Dr. Necdet Demir de su altını yakından inceleme fırsatı yakaladıklarını söyledi. Kaleiçi Yat Limanı'nın içler acısı halini görüntüleyen Doç. Dr. Gökoğlu, "Başka Kaleiçi yok, yat limanı hiç yok. Burası bizim misafir odamız. İnsanlarımızı eğitmemiz gerekiyor. Aşağısı çöplük halinde. Burayı temizlemeye çalışmak yerine, kirletmemeye özen göstermemiz gerekiyor. Bu kirliliğe dikkat etmesi gerekenler denizden ekmek yiyen insanlar. Tekne altları çok kötü durumda" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI