MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki huzurevinde tanıştıktan kısa bir süre sonra evlenme kararı alan 70 yaşındaki Zöhtü Özcan ile 65 yaşındaki Havva Erdoğan, kurumda gerçekleştirilen organizasyonla dünya evine girdi.
Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Huzurevi'nde yedi yıldır kalan Zöhtü Özcan ile iki yıl önce kuruma gelen Havva Erdoğan, tanıştıktan kısa bir süre sonra evlenme kararı aldı. Huzurevinde ikinci baharı yakalayan çit için davullu zurnalı düğün düzenlendi. Bir personelin evine götürülen gelin buradan dualar eşliğinde alındı. Ardından araçlarla konvoy eşliğinde gelin 5 kilometre mesafedeki huzurevine götürüldü. Gelin alımının ardından dualar eşliğinde konvoy düzenlendi. Kurumun bahçesinde gerçekleştirilen nikahı; AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene kıydı. Manisa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş de çiftin şahitliğini yaptı. Birbirlerine bir ömür boyu 'Evet' diyen çift, alkışlar eşliğinde nikah defterini imzadı. Yeni evli çifti, ilk kutlayan Başkan Ergene oldu. Nikah sonrası damat Zöhtü Özcan, "Biz bir gün için değil ölünceye kadar beraber olmak için evleniyoruz" dedi.
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, "Huzurevinde, yaşlılarımızın kaldığı sürece sadece onların temel ihtiyaçlarının karşılanması yanı sıra bundan sonra kalan sürelerini huzur içerisinde sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlamak. Yaşlılarımızın yıllarını yıllar etmek mümkün değil. Ama yıllarına yaşam eklemek için yapacağımız çok şey var. Düzenlenen bu törende bunun bir göstergesidir" dedi.

FOTOĞRAFLI