Sur’daki sokağa çıkma yasağı nedeniyle gurbetten gelen oğlunun kendisini ziyaret edemediğini bu sebeple kendisinin oğlunu son bir kez görebilmek için evden çıktığını söyleyen Makbule Nine, şöyle konuştu:
“Ben Dabanoğlu Mahallesi’nde oturuyorum. Oturduğum ev vakıfın malıdır. Oğlum gurbetten, Ankara’dan gelmişti. Ben de o gelemiyor diye, onu gidip görmek için evden dışarıya çıktım. Fazla ilerlemedim ki, tüfek patladı ve ben yere düştüm.
Sokaktaki PKK’lılar vurdu beni. Sonra beni vuranlar yanıma geldi ve seni polis vurdu dediler.
Sen de yalan söylemeyin polisin kurşunu bellidir, bakın ayağıma saçma değmiş, bu sizin silahınızdır dedim.” diye konuştu.

"ASKERLER SİPER OLMASA..."
Sur'daki terör saldırıları nedeniyle mağdur olan ilçe sakinleri, hasta çocuğunu askerler eşliğinde hastaneye götürdüğünü belirterek, "Askerler siper olmasaydı teröristler bizi vuracaktı" dedi.
Kırsaldan şehirlere taşıdıkları saldırılarıyla yaşamı hiçe sayan terör örgütü PKK üyelerinin Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar, tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ancak imkanı olmayan aileler, saldırıların gölgesinde yaşamlarını sürdürüyor.

Sur ilçesinde yaşayan K.S, Sur'da can güvenliklerinin olmadığını, teröristlerin ilçeden ayrılmaları halinde evlerini bombalamakla tehdit ettiğini belirtti. K.S, "Evden taşınmamıza izni vermiyorlar. Can korkumuzdan mecbur ateş altında kalıyoruz. Ben evimi çok büyük zorluklarla aldım, şimdi nasıl çıkar, bombalamalarına nasıl göz yumarım?" diye konuştu.

Haber7