Çığ düşen Hotel Rigopiano enkazında zorlu kış şartlarına rağmen  arama-kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, kurtarılanlar, hayatını  kaybedenler ve kayıp sayısına ilişkin bilgiler güncellendi.

İtalyan itfaiyesinden yapılan açıklamada, kayıplardan bir erkeğe ait  olduğu düşünülen bir cesede ulaşıldığı ifade edildi. İtfaiye ekiplerinin bulduğu  son cesetle felakette ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Şu ana kadar, enkazdan sağ  kurtarılanların sayısı da 11 olurken, halen 23 kişinin kayıp olduğu aktarıldı.  Kayıplar arasında, İtalya’da oturum izni olan Senegalli otel çalışanı olduğu  belirtildi.

Sağ kurtarılan 11 kişiden çoğunluğunun çığ düştüğü sırada üst katlarda  olduğu ve bu nedenle kendilerine daha hızlı ulaşıldığı haberlere yansıdı.

Bu arada, çığ düşmeden birkaç saat önce bölgede yaşanan depremler  nedeniyle otel müşterilerinin otelden ayrılmak için talepte bulundukları, buna  karşılık otele giden yolların açılması için otel yönetiminin valiliğe mail  göndererek, yardım talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Bir diğer yandan, otelin üzerine düşen çığın 4 bin dolu tır ağırlığına  denk olduğu ifade edildi.

Başkent Roma'nın yaklaşık 180 kilometre doğusundaki Gran Sasso Milli  Parkı içinde bulunan Hotel Rigopiano'ya, çarşamba günü bölgede meydana gelen ve  büyüklükleri 5'in üzerinde olan 4 deprem sonucu çığ düşmüştü.

Öte yandan, Büyük Riskler Komisyonu’ndan yapılan son uyarıda, geçen  ağustostan bu yana da pek çok sarsıntının kaydedildiği ülkenin orta kesiminde 7  büyüklüğünde depremlerin olabileceği uyarısı da yapıldı.