Çağatay KENARLI /İSTANBUL,()  İstanbul'da 5 ilçede uyuşturucu madde satışı yapan şüphelilere yönelik helikopter destekli 400 polisin katıldığı bu sabahki şafak operasyonunda 34 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 71 kilogram esrar, 12 kilogram eroin ile 4 tabanca ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu madde satışı yapan şüphelilere yönelik 5 ilçede şafak operasyonu yaptı. Operasyona, Organize Suçlar, Terörle Mücadele, Mali Şube, Kaçakçılık, Asayiş Şube, Siber Suçlar ve Özel Harekat ekiplerinden 400 polis destek verdi.
Sabah saat 04.00'te Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan polis ekipleri operasyon için eşzamanlı olarak yola çıktı. Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Eyüp ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde daha önceden tespit edilen 90 adrese eşzamanlı baskınlar düzenlendi. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda polis ekipleri sokak başlarında nöbet tuttu. Yapılan aramalarda 49 kilogram toz esrar, 22 kilogram ot esrar, 12 kilogram eroin ile 4 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

5 VE 18 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZALARI ÇIKTI
Adreslerde yapılan aramalarda ise toplam 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, yapılan sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada şüphelilerin detaylı incelemesini yapan ekipler, 2 şüphelinin hırsızlık, yaralama ve mala zarar verme suçlarından haklarında 18 yıl ve 5 yıl kesinleşmiş hapis cezaları olduğunu tespit etti.

POLİS KAMERASI SANİYE SANİYE KAYDETTİ
Polis kamerası ve helikopteri tarafından kaydedilen görüntüler ekiplerin adreslere gitmeleri ile başlıyor. Özel Harekat ekiplerinin Okmeydanı'nda bir daireye girmek istedikleri sırada, şüphelinin dairenin arka penceresinden atlayarak kaçması üzerine binanın arka tarafında önlem alan Özel Harekat Ekipleri'nin şüpheliyi kısa sürede yakaladığı görülüyor. Polis ekiplerinin evde yaptıkları arama da görüntülere yansıyor.
Beyoğlu'nda yapılan bir başka operasyonda ise Özel Harekat ekiplerinin bir evin kapısını kırarak içeriye girdikleri kamera tarafından kaydedildi.
Polis ekiplerinin evde yaptığı aramalarda ele geçirilen toz esrar, eroin ve tabancalar da görüntülere yansıdı.