İlker KILIÇASLAN-Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, () - MANİSA'da Bülent Arınç'ın katıldığı 'Uluslararası Yunus Emre Günleri' programı öncesi daha önceden aralarında husumet olan Can Şişmanlar, Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un fotoğrafçısı Özhan Haluk Satır'ı bıçakla yaraladı. 
Yunusemre Belediyesi tarafından Atatürk Spor Salonunda 'Yunus Emre Gecesi' düzenlendi. Bülent Arınç'ın da katılacağı gece öncesinde bıçakla yaralama olayı yaşandı. Gece başlamadan önce basın mensuplarıyla birlikte aynı masada oturan Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un fotoğrafçısı Özhan Haluk Satır bıçaklı saldırıya uğradı. Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar'ı elinden bıçakla yaraladığı iddia edilen Özhan Haluk Satır, basın mensuplarıyla masada oturduğu sırada yanına gelen zabıta müdürünün kardeşi Can Şişmanlar ve arkadaşı ile tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce Şişmanlar yanında getirdiği bıçakla Satır'a saldırdı. Satır'ı göğsünden bir bıçak darbesiyle yaralayan Şişmanlar'a gecede görevli olan polisler müdahale etti. Tehditler savuran Şişmanlar, elindeki bıçağı polisin kendisine silah çekmesinin ardından yere attı. Polis, Şişmanlar'ı gözaltına alarak karakola götürürken, yaralanan Satır ise ambulans ile Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Özhan Haluk Satır'ın sağlık durumunu iyi olduğu belirtilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 
ARINÇ EŞİ MÜNEVVER ARINÇ'LA GECEYE KATILDI
Yaşanan olaydan yarım saat sonra Arınç ve eşi Münevver Arınç 'Yunus Emre Gecesi'ne katıldı. Geceye Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Ak Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, sivil toplum örgütleri ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan gecede Makedonyalı sanatçı Burhan Şaban ilahiler okudu. 
GECEYE DOMBIRA ŞARKISI DAMGASINI VURDU
Gecenin en önemli sanatçısı olarak sahne alan Kazakistan'ın ünlü sanatçısı Arslanbek Sultanbekov'un 'Dombıra' şarkısı geceye damgasını vurdu. Sahneye çıkan ünlü sanatçı Arslanbek Sultanbekov sahnede ilk olarak Türkiye'ye ve Kazakistan'a selam gönderdi. Ardından 'Dombıra' şarkısını seslendiren Arslanbek Sultanbekov'a, kendisini izleyenlerde eşlik ederken, şarkısıyla Arınç'ta yerinden alkış tutarak eşlik etti. 

FOTOĞRAFLI