Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), () - İZMİR'in Foça İlçesi Ilıpınar Mahallesi'nde yakınlarının sokağa terk ettiği 88 yaşındaki Mehmet Emre'ye Kaymakamlık ve Kızılay Foça Şubesi sahip çıktı. Vakıf yetkilileri tarafından yeni kıyafetler giydirilen Mehmet Dede, bir eve yerleştirildi.
Manisa Kırkağaç'ta doğan Mehmet Emre, 50 yıl önce geldiği Foça'ya bağlı Ilıpınar Mahallesi'nde hayvancılık yapmaya başladı. Bir yıl önce ikinci eşinin Menemen'deki üvey kızının yanına taşınmasının ardından yalnız yaşamaya başlayan Mehmet Emre, 2 hafta önce oturduğu evin de kiraya verilmesi üzerine sokakta kaldı. Üvey kızına ait olan evin karşısında bulunan boş koyun ağılına sığınan Emre, "Burada ölmek istemiyorum. Beni kurtarsınlar. Eve veya huzurevine yerleştirsinler" diyerek yardım istedi.
2 OĞLU DA İLGİLENMEDİ
Yanları açık ve ayakta durmanın mümkün olmadığı kadar alçak olan ağılda, yere serdiği ince battaniye üzerinde yatıp kalkan Mehmet Dede'nin imdadına çevre sakinleri yetişti. Komşuların verdiği yiyeceklerle yaşamaya çalışan Mehmet Emre'nin İzmir'in Basmane semtinde yaşayan iki öz oğluna ulaşan Ilıpınar Mahallesi Muhtarı Selçuk Tabaklı, oğullarının ilgisiz kalması üzerine Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge'ye konuyla ilgili bilgi verdi. Kaymakam Ulugölge'nin talimatıyla harekete geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri, Kızılay Foça Şube Başkanı Ali Cevat Çiftçi ile birlikte Emre'nin öncelikli ihtiyaçlarını karşıladı. Banyosu yaptırılan ve yeni elbiseler giydirilen Mehmet Emre, Bağarası Mahallesi'nde vakıf tarafından temin edilen bir eve yerleştirildi. Kendisi gibi yalnız kalan ihtiyaç sahibi bir kişinin yanında yaşamaya başlayan Mehmet Dede'nin, Kurban Bayramı'ndan sonra huzurevine yerleştirileceği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI