1 AY ÖNCEKİ SALDIRIDAN YARA ALMADAN KURTULMUŞ
Iğdır'daki saldırıda şehit düşen Nazillili polis memuru 42 yaşındaki Fehmi Şahin'in bir ay önce, görev yaptığı Nahçıvan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda, nöbet değişimi sırasında ekip otosuna teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması olayından yara almadan kurtulduğu, bir arkadaşının bu saldırıda omzundan vurulduğu belirtildi. Bu saldırı sonrası şehit polis Şahin'in eşi Çiğdem Şahin'e vasiyette bulunup, "Şehit olursam oğlum Y. (Yağız) Nazilli'ye gelip mezarımı ziyaret edemez ama annem Ankara'ya gelebilir. Bu yüzden beni Ankara'da defnedin" dediği ifade edildi. Kemal Derviş, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve son olarak eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın korumalığını yapan Fehmi Şahin'in bu vasiyeti üzerine cenazesinin Ankara'da defnedileceği öğrenilirken, ailesi yolculuk hazırlıklarına başladı.
"IĞDIR'A TAYİN İSTEDİĞİ 7 ARKADAŞIYLA ŞEHİT DÜŞTÜ"
19 yıllık polis memuru olan Şahin'in 1 yıl sonra emekli olacağını açıklayan çocukluk arkadaşı Mehmet Yaşlı, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin bitmesinin ardından Fehmi, şark hizmeti için aynı ekipteki 7 arkadaşıyla birlikte Iğdır'a tayin istemişti. Ekipteki 7 arkadaşı da birlikte şehit düştü" dedi.
BELEDİYE BAŞKANI MAKAM MİNÜBÜSÜNÜ TAHSİS ETTİ
Şahin'in cenazesinin Ankara'da defnedileceğinin öğrenilmesi üzerine MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, cenazeye katılacak ailenin Ankara'ya gitmesi için makam minibüsünü ile bir belediye otobüsü tahsis etti. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ise yolda aileye refakat etmesi için 2'si kadın 3 polisi görevlendirdi.
ANNE GÖZYAŞLARI İÇİNDE MİNİBÜSE BİNDİ
Şehidin annesi Nezahat Şahin ve kardeşi uzman çavuş Erhan Şahin, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nin de taziye ziyaretinin ardından Ankara'ya gitmek üzere minibüse bindirildi. Gözyaşaları içinde minibüse binen ve güçlükle ayakta durabilen Nezahat Şahin, "Bu acılara nasıl dayanacağım Allahım? Çocuğum gitti. Neden bize bu acıları verdin Allahım? Nasıl dayanırım ben buna" diyerek gözyaşı döktü. Şahin Ailesi, daha sohra Ankara'ya hareket etti.

Murat GÜRKAN/NAZİLLİ(Aydın), ()

FOTOĞRAFLI