Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.
Sağlık Bakanlığı, vatandaşları hareketli yaşama teşvik etmek amacıyla geçen yılı "2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" ilan etmesinin ardından, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Pazarlar Toplum sağlığı Merkezi tarafından organize edilen Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi önünden başlayıp Sulama göleti yol ayrımına kadar toplamda 3 Km yürüyüş düzenledi.
Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi önünden başlayıp Sulama göleti yol ayrımına kadar süren yürüyüşe, Kaymakam Soner Bedir, Garnizon Komutanı İlker Bahadır, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Sezgi Ay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü öncesi Kaymakam Soner Bedir, hareketsizliğin getirdiği sağlık sorunlarının ortaya çıktığı günümüzde Sağlık Bakanlığının insanların daha çok hareket etmesi ve spor yapması anlamında sembolik etkinlikler düzenlediğini belirterek, "Obeziteye karşı insanlarımızı daha çok spor yapmaya, harekette bulunmaya ve yürümeye teşvik amaçlı çalışmalar yapılıyor. Bu gün de ilçemizde etkinlik gerçekleştirdik" dedi.
Pazarlar Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Sezgi Ay ise, insanlara yürümenin ve sağlıklı beslenmenin önemini anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Obeziteye karşı düzenlenen çeşitli etkinlikler kapsamında ilçemizde halkımızla yürüyüş etkinlikleri düzenledik. Uzun sürmeyecek ama yürüyüşün süresini ve önemini anlatan bir etkinlik olacak" diye konuştu.(MB-EFE)