İstanbul, 24 Mart () - Özelleştirme Yüksek Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla bedelle kazanan Çelikler İnşaat'a, Soma Termik Santrali'nin de Konya Şeker'e devrini onayladı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tebliğinde, "Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.ye ait Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde 685.5 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına" karar verildiği belirtildi.

Soma Termik Santralı için 13 Ocak'ta yapılan ihaleye ikinci en yüksek teklifi de 685 milyon dolar ile Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret vermişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan diğer ÖYK kararında da, "521 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde, EÜAŞ’a ait Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrallerinin, SEAŞ’a ait Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınırların, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile BLİ tarafından kullanılan taşınmazların satılmasına" karar verildiği belirtildi.

Orhaneli ve Tunçbilek santralları için 17 Aralık günü yapılan ihalede ikinci en yüksek teklifi de 520 milyon dolar ile Konya Şeker vermişti.