Çelik-İş Sendikası ile Kardemir A.Ş yönetimi arasında devam eden görüşmeler sonucunda 2010 yılında işbaşı yapan personelin kadro ve ücret konuları sonuca bağlandı.
Çelik - İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, ”2010 yılında işe giren arkadaşlarımız 1 Mart 2015 tarihi itibari ile yeni kadrolarına ve karşılığındaki saat ücretlerine geçeceklerdir,tüm çalışanlarımıza hayırlı,uğuru olsun” dedi.
KARDEMİR’de çalışan bin 30 işçinin kadro sorununun çözüme kavuşturulması işçiler arasında memnuniyetle karşılanırken, konuyla ilgili olarak Çelik-İş Sendikasında Karabük Şubesinde Genel Teşkilanlandırma Sekreteri Recep Akyel,Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören ve şube yönetimi tarafından basın toplantısı düzenledi.
Akyel, Kardemir yönetimi ile yapılan görüşmeler sonrasında kadro probleminin çözüldüğünü, kadro bekleyen bin 30 işçinin kadroya geçmesiyle birlikte 1 Mart 2015 tarihinden itibaren saat ücretine geçeceklerini söyledi.
İşçilerin kadroya geçmesi ile ilgili yapılan çalışmalara katkı veren KARDEMİR Yönetimine teşekkür eden Recep Akyel, “Bildiğiniz gibi 2010 yılında işe giren işçilerimizin kadro sorunu vardı. KARDEMİR yönetimi ile yapılan görüşmeler neticesinde konuyu çözdük, mutabakata vardık, işçilerimizin kadro sorunu çözüldüğü gibi, 1 Mart 2015 tarihinden itibaren saat ücretine geçecekler. Diğer yandan otopark gibi, taşeron işçilerin vardiya otobüslerine bindirilmemesi gibi bekleyen konular vardı. Bu konuda bize destek veren, sorunun çözümü noktasında büyük emek harcayan Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onur’a teşekkür ediyorum. Tabii ki baştan beri bize desteklerini esirgemeyen, her zaman dik duruş sergileyen Genel Başkanımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.
Akyel, diğer çalışanların kadro çalışmasının ise TİS görüşmelerinden sonra yapılacağını da belirterek, yapılan kadro çalışması ile bin 30 işçinin kadroya geçtiğini ve bunun da maaşlarına yüzde 50-53 oranında yansıyacağını kaydetti.
TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
Toplu Sözleşme görüşmeleri hakkında da bilgi veren Akyel, İdari maddelerde anlaşma sağlandığını, ücret maddelerinin görüşülmesine geçildiğini belirterek, 6 Mart tarihinde tekrar masaya oturacaklarını, süreci iyi bir şekilde sonuçlandırmayı hedeflediklerini söyledi.