Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından 100 sporcuya malzeme dağıtımı yapıldı.
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu halı sahasında düzenlenen malzeme dağıtım törenine Ağrı Valisi Musa Işın, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Cezmi Budak, ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, İl Özer İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Adsay, Gençler Birliği Spor Başkanı Mahmur Yıldırım ve yaz spor okullarına gelen öğrenciler katıldı. Malzeme dağıtım töreninde konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, ilde sporun alt yapısının her gün daha da gelişmekte olduğunu belirtti. Vali Işın, " ASKF Başkanı Erkan Kösedağ’a, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak’a, Milli Eğitim Müdürü’müze, Ağrı Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Mahmut Yıldırım’a yani emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Bu alt yapının zenginleşmesi için kendileri var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden Vali Işın, "Çocuklarımız yeter ki kabiliyetlerini geliştirip spor yapsınlar. Değerli çocuklar, kötü alışkanlıklara girmeyin. Sizi seviyorum dedim ama sizde kendinizi sevin. Sizi tebrik ediyorum buraya gelmişsiniz. Spor ile ilgileneceksiniz. Sokakta dolaşmıyor, size uygun olmayan yerlere gitmiyorsunuz. Buraya gelmiş yaz mevsiminizi burada değerlendireceksiniz. Yaz kurslarına gidin. Bunlar Kur’an kursları olabilir, çeşitli kabiliyetlerinizi geliştireceğiniz farklı enstrümanları çalabileceğiniz kurslar olabilir. Yazı çok iyi değerlendirin. Bu konuda imkanlar var. Gelişmeniz ve istikbalinizin iyi olması için biz de gayret gösteriyoruz. Hep beraber sizin için çalışıyoruz. Bu spor malzemelerini tedarik edenlere de çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Yaptıkları görüşme neticesinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını ve 100 sporcuyu yaz spor okullarına almaya karar verdiklerini belirten ASKF Başkanı Kösedağ,"Bunu yaparken bir partner kulüp lazımdı. O kulüp ise Ağrı Gençlerbirliği Spor Kulübü oldu. Neden Ağrı Gençlerbirliği Spor Kulübü oldu da diğer kulüpler değil. Çünkü bu kulüp akademi ligine gidecek. Bu çocuklarımız da burada eğitilerek akademi liginde iyi bir başlangıç yapacak. Bu protokolü imzalarken başta Milli Eğitim Müdürümüz Hatem Dursun ile Halk Eğitim Müdürü Nevzat Adıgüzel’e de çok teşekkür ediyorum" dedi.
Tören Vali Işın tarafından 100 sporcuya spor malzemeleri dağıtılması ve penaltı atışı yapılmasıyla son buldu.