ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezindeki engelli kursiyerler, katıldıkları kurslarda çeşitli eserler ortaya koyarak hayata sanatla bağlanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AA muhabirine, kent merkezinde geçen yıl hizmet vermeye başlayan Engelli Eğitim Merkezi'nin 1,5 yıl içerisinde 350 engelliye ulaştığını belirterek, şu an 70 kişinin kursa devam ettiğini anlattı.

Merkezde seramik, çini, nakış, saz başta olmak üzere çeşitli kurslar düzenlendiğini dile getiren Külcü, bu kurslar sayesinde engelli çocukların zihinsel gelişimine de katkı sağlandığını söyledi.

Külcü, çeşitli fiziksel ve zihinsel engeli olan çocuklara ve vatandaşlara bu merkezle belediyelerin güler yüzünü yansıttıklarını ifade ederek, "Her türlü modern donanıma sahip bu merkezimizde açtığımız kurslarımızla engellilerimizin adeta elinden tutuyor, yaşam mücadelelerinde destekçileri oluyoruz. Hiçbir sosyal ilişkisi olmayan, yüksek oranda konuşma zorluğu çeken çocuklarımız burada engellerini unutuyor. Seramik kursunda çamura dokunarak, çini kursunda fırçalarla, müzik kurslarında bağlama ve sazlarla sanatla tanışıyor, sanatın farkındalığıyla engellerini unutuyorlar" diye konuştu.

Kurslar sayesinde çeşitli gelişmeler gösteren engelli çocukların sayısının gün geçtikçe arttığına dikkati çeken Külcü, "Çocuklarımız burada çok mutlu, biz de onların başarısından mutluyuz. Anne ve babalar başta olmak üzere aileler de biricik yavrularının mutlu oluşunu yaşamlarına yansıtıyor, gözlerindeki mutluluk çemberleri genişliyor" dedi.

Külcü, Engelli Eğitim Okulu için de çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, böylece iki modern ve her türlü ihtiyaca cevap verebilen merkezle hizmete devam edeceklerini aktardı.

- Kursiyeler de mutlu

Kursiyerlerden Murat Akkoyunlu ise katıldığı çini kursu sayesinde çeşitli eserler üretebilmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bizler bu kurslar sayesinde evden dışarı çıkıyoruz. Bazı şeyleri ispatlıyor, yapabileceklerimizi gösteriyoruz. Çini sanatında da önemli gelişmeler yaşadım. Fırça ve boyalarla hayallerimdeki desenleri çiziyorum" ifadesini kullandı.

Seramik kursuna katılan Emre Sakman da Hitit medeniyetinin izlerini yansıtan figürler ve küçük heykeller yaptığını belirterek, "Kurs sayesinde sanatla tanıştık. Yeni eserler üretiyoruz. Burada geçirdiğimiz vakit, bizim kendimize özel zaman dilimlerimiz. Eserlerimize baktıkça, eserler yaptıkça daha da mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Seramik öğretmeni Demet Sancar, kurslara katılan öğrencilerin sosyalleştiğini ve yeni tanıştıkları arkadaş gruplarıyla sorunlarına çözümler aradıklarını kaydetti.