Terör örgütüne yakın kişi ve şirketlere ihale veren HDP'li belediyeler hakkında bundan böyle doğrudan "terör suçu"ndan dava açılacak. Aynı şekilde terör örgütüne yakın kişileri işe alan belediye başkanları da terörü finanse ettikleri gerekçesiyle ceza alacak.

MASAK GÜNDEME GETİRDİ

Doğu ve Güneydoğu'da bazı belediyelerin, terör örgütü PKK'nın finans kaynağı" gibi çalışmasını engellemek için yeni düzenlemeler gündemde. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) gündeme getirmesi sonrası Gaziantep'te yapılan ve tüm illerin başsavcıları ile Yargıtay üyelerinin katıldığı toplantıda ele alınan konuda yeni yaklaşım benimsendi. Buna göre belediyeden ihale alan kişi veya şirketlerin terör örgütüne yardım ettiğinin belirlenmesi durumunda bu işlemin, Terörün Finansmanının Önlenmesi Kanunu'na aykırı olduğundan ihaleyi veren belediye başkanı ve yetkilileri hakkında terör suçundan dava açılması benimsendi. Belediyelerin Avrupa Birliği projeleri için verilen fonları da benzer şekilde kullanmaları halinde de terör suçundan dava açılıp yargılama buna göre yapılacak.

İŞÇİLERİ DE KAPSIYOR

Aynı şekilde, belediyeye doğrudan alınan veya taşeron firmalarda çalıştırılan işçilerin terör örgütü ile bağlantıları tespit edilirse belediye veya yan şirketlerin bu kişileri işe alması, terörün finansmanı olarak kabul edilecek. Bu durumda da belediye yöneticileri ile şirket yetkililerine terör suçundan ceza verilecek.

KAYNAK: SABAH