Yasin KIRAS/ SİVAS, () - MEDİCANA Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Ziraat Türkiye Kupası 2'inci Turu'nda Diyarbekirspor ile oynadıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kupadan elendikleri için üzgün olduklarını belirterek "Kupada bu tür sonuçlar olabiliyor. Fazla büyütmemek lazım" dedi. 
Ziraat Türkiye Kupası 2'inci Turu'nda Spor Toto 3'üncü Lig temsilcisi Diyarbekirspor ile karşılaşan Medicana Sivasspor, bu karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrılarak kupaya veda etti. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Diyarbekirspor'u tebrik ederek, "Müsabakalar sahada oynanıyor, sahada kazanılıyor ve sahada kaybediliyor. Kaybedilen bir maçın ardından bir takım bahaneler aramak çok sağlıklı değil. Öyle oldu, böyle oldu gibi bahanelere girmeyeceğim. Ama beklediğimiz bir sonuç değildi. Doğal olarak turu geçmeyi hedefledik. Oyuncularımın performansı maalesef beklediğimin çok altındaydı. Ama kupada bu tür sonuçlar olabiliyor. Fazla büyütmemek lazım. Ligde yolumuza devam etmemiz lazım. Kupadan elendiğimiz için doğal olarak üzgünüz" dedi.
OYUNCULARIMA TEPKİNİN OLMASINI HOŞ KARŞILAMIYORUM
Yalçın, Sivasspor taraftarının mağlubiyete tepki göstermesiyle ilgili yöneltilen soruya ise, "Bu tür sonuçlardan sonra tribünlerden tepki olması gayet normal. Yani kupada 3'üncü lig takımına elendiğiniz zaman bu tür tepkiler gelmesi gayet doğal. Ama bu tür durumlarda tabiki sakin olmak lazım. Yani taraftarın oyunculara olan tepkisini biraz abartılı buldum. Çünkü sonuçta küme düşme maçı oynamıyoruz, şampiyonluğu kaybetmedik. Sonuçta bir Türkiye Kupası'ndan elendik. Geçen sene Türkiye Kupası'nda yarı final oynadık. Final oynayıp kupayıda alabilirdik. Yani onu başaranda bu oyunculardı, bunu başaranda bu oyuncular. O yüzden oyuncalara bu tür protestoların çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Ama bana tepki olabilir bu normaldir. Her teknik direktör bu tür sonuçlarda gündeme gelebilir. Bana tepki olabilir ama oyuncularıma tepkinin olmasını çok hoş karşılamıyorum" dedi.
MAÇI KAZANMAK BİZİM İÇİN CİDDİ AVANTAJ
Diyarbekirspor Teknik Direktörü Namık Altunsoy da, "Bu tür maçlarda bize çok fazla görev düşmez. Bir üst lig takımıyla oynuyoruz, Türkiye'nin seçkin takımlarından biriyle oynuyoruz. Oyuncular bu tür maçlarda kendi kendilerini motive ederler. Çocuklar üst düzey motiveyle oynadılar. Sivasspor'u yenmek için daha fazla istemeliydik bu maçı. Onlardan daha fazla mücadele edip onlara kendi bölgemizde boş ve geniş alanlar bırakmamamız lazımdı. Zaman zaman bunu çok iyi yaptık. Zaman zaman dalgalanmalar oldu. Tabi futbol şansınında bizim yanımızda olması bize avantaj sağladı. Özellikle kaçan penaltından sonra futbolcularımın saha içerisindeki motivasyonu arttı. Ama Sivasspor gibi Süper lig takımını yenmek, maçı kazanmak bizim için ciddi bir avantaj sağladı. Emeği geçen bütün oyuncularımı kutluyorum. Galibiyeti başkanımıza armağan ediyorum" diye konuştu.